Özleyeceğiz seni Suat Berzeg

0
711

Evet. Fotoğrafta gördüğünüz asil insanlar Berzeg ailesinin temiz kalpli, iyi niyetli ve toplumu için bir sürü iyilik yapmış iki ferdi. Dünya’nın en şeker 2 insanı. Ilk fotoğraftaki Nihat Berzeg. Oturması, kalkması, konuşması ve adabıyla kendinden yaşça büyüklere bile örnek olabilir. Maykop’a tekrar gitmek isteme nedenimdir Nihat Berzeg. Kendisinden öğreneceğim çok sey olduğuna eminim. 2 gün arayla 2 kardeşini (Vedat Berzeg ve Suat Berzeg) kaybetmesine rağmen tavrı ve duruşuyla gösterir asaletini. 2. Fotografta gördüğünüz genç delikanlı ise Suat Berzeg. Biri ona yaşlı dediğinde kıyameti koparırdım ben. Suat Amcam hepimizden gençti.Çerkes camiasında bilen bilir bizim birbirimize olan sevgimizi. Her organizasyonda kapıda karşıladığım, koşa koşa yanına gittiğim ve koluna girip diğer kızları çatlatırcasına dernek turu attığım Suat Amcamı Cumartesi günü kaybettik. Ben aslında sadece amcamı kaybetmedim. Abimi, babamı, sevgilimi (bana hep öyle söylerdi), dostumu kaybettim. Herşey olabilirdi çünkü. Sadece benimle değil tüm çocuklarla, gençlerle, yetişkinlerle yaşıt olabilirdi. Onu hiç sinirli görmedim mesela ben. Birine kızdığında bile kalp kırmaz; karakterinden, duruşundan ödün vermezdi. Peki neden yazıyorum ben bunları? Çünkü hayattayken ona asıl hakettiği saygıyı, sevgiyi, özeni gösterememiş olmaktan korkuyorum. Çünkü şu an sadece bunu yapabiliyorum. Bizi akraba sananlar olmuş. Hayır aramızda kan bağı yok bizim. Ama gönül bağımız var. Hâlâ var diyorum çünkü ölümle bile kopmayacak bir bağ var, anılar var.

Nesren Bal


İki Berzeg kardeş, birbirinden tamamen farklı, ikisi de içten, ikisi de candan, ikisi de şakacı… Karadeniz’in iki yakasında, hep ilgilenen, hep sahip çıkan iki abim… Çok özlemişler birbirlerini anlaşılan… Vedat abi Suat abime yetişeceğim demiş ve peşinden gitmiş… Bugün arayacaktım halbuki, bir konuşsaydık, ne zaman geliyorsun diye sorsaydın, bir ihtiyacın var mı deseydin… Telefonuna bakıyorum kapattırmadım deseydin… Suat abim gitti ama benim gitmeye niyetim yok, şimdi hem bisikleti bana kaldı, Maykop’ta istediğim gibi dolaşırım deseydin… Gülebilseydik gidenlerin ardından… Onların istediği gibi… Bu çok kötü bir şaka ama gülemiyorum artık…

Jade Cemre Erciyes


Ne zaman karşılaşsak, muzip bir tavırla “Off be Serap, ne olacak benim bu halim?” diye sorardın. Şimdi ben soruyorum: “Off be Suat Berzeg, ne olacak şimdi bizim halimiz sensiz?”

Ne çok sevmişiz seni ama bir de ne çok bilememişiz senliliğin değerini. Sevdiklerimizle daha çok zaman geçirmemiz, görüşmelerimizi ertelemememiz gerektiğini biliyordum ama senin gidişin bunu beynime nakşetti.

Bir gün hepimiz tekrar buluşacağız.

Serap Canbek


Varlığının gösterişsiz duruşu onu belki popüler yapmadı ama herkesin sevdiği, saygı duyduğu bir kimlik yaptı. Çok derin izler bırakarak aramızdan ayrıldı. Kalanlara sabırlar dilerim.

Osman Güdü


Uyuyakaldığım bütünleme sınavının sabahında onun yanına atmıştım kendimi…

En ümitsiz anımda, verdiği rapor sayesinde sene kaybetmeden mezun olmuştum okuldan…

Verdiği tavsiyeler ise kulağımda küpe hala…

“Adam gibi adam” dendiğinde hatırlayacağım ilk isimlerden biri olacaksın geriye kalan hayatımda…

Her daim gülen yüzünü unutmayacağım, hele ki her karşılaştığımızda yaptığın şakaları, asla…

Güle güle Berzeglerin oğlu…

Seni çok özleyeceğim Suat Berzeg ağabeyim…

Si Nahıj Lhape;

Daha birçok şeyin yanında, meslek hayatımdan bir yılı borçluyum sana hala…

Janberd Dinçer


Masayı her daim hazır tut. Rövanşı yapmadan bırakmam peşini….

Cem Kumuk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz