Acılar bir kez daha tazelendi

0
461

Naaşları yeni teşhis edilen altı Abhaz askeri için 21 yıl sonra cenaze töreni yapıldı.
Sohum’daki Şeref Parkı’nda, Abhaz Bağımsızlık Savaşı sırasında kendilerinden bir daha haber alınamayan askerlerden, cenazeleri bulunarak DNA araştırması ile kimlikleri teşhis edilen altısı için devlet töreni düzenlendi.
Törene Abhazya Geçici Cumhurbaşkanı Valeri Bganba, Abhazya Geçici Başbakanı Vladimir Delba başta olmak üzere tüm devlet erkanı ile savaş gazileri, şehitlerin aileleri ve yüzlerce yurttaş katıldı. Törende birçok konuşma yapıldı. Şehitleri bizzat tanıyan Huma Otırba yaptığı konuşmada onlara seslenerek “Adınız Abhaz tarihine altın harflerle yazılacaktır” dedi. Huma ayrıca Şehitlerden Timur Atsuhba’nın Rusya’da doğup büyümüş bir genç olduğunu, savaş patlak verince hiç tereddüt etmeden vatan savunmasına katılmak için Abhazya’ya geldiğini de sözlerine ekledi.
Törenin ardından şehitlerden beşinin (İvan Adik, Timur Atsuhba, Nugzar Arşba, Ruslan Nemaltsev ve Adgur Şamba) cenazeleri tören mangasının atışları arasında ebedi istirahatgahları olacak olan Sohum Şeref Parkı’nda toprağa verildi. Şehitlerden Boris İnapşba ise ailesinin isteği üzerine baba ocağı olan Oçamçira’nın Çlov Köyü’nde defnedildi. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz