“Хэхэс EтIуанэ Çerkes Ezgileri II” raflarda

0
958

Çerkesya’nın Nalçik şehrinde yaşamını devam ettiren Marem Gökhan Şen, ikinci etnik müzik çalışması ”Хэхэс Eт|уанэ (Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II’’ albümünü Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı.
Marem Gökhan’a göre müzik, kültürü, unutulma tehlikesi yaşayan dilleri ve gelenekleri koruma, sürekli kılma ve sonraki nesillere taşıma mücadelesinde en güçlü silah. Bu düşünceler ile ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II” sürekliliği olacak bir Çerkes müziği çalışması.
“Хэхэс Çerkes Ezgileri”nde olduğu gibi ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II’de” de öncelik olarak icra edilmemiş diaspora ezgilerini çizgisinden çıkmayarak icra etmek ve deyimi yerindeyse modern enstrümanları Çerkesce konuşturmak suretiyle birlikte Çerkes kültürüne kazandırmak amaçlandı ve bunun yanında kulakların aşina olduğu bazı ezgiler etnik müzik sever dünya dinleyicilerine sunuldu.
Çerkes Ezgileri II projesinde Türkiye’den Şevval Sam, Şakh Hakan Canbek ve Geref İbrahim Gergin; Çerkesya’dan Shovgen Gupse Savur, Muhammed Dzıbe, Aslan Thakumashe, Kanlogo Murat Kaplan ve Marem Gökhan Şen eserleri seslendirdi.
Ayrıca kemanı ile Prof. Dr. Cihat Aşkın ve çellosu ile Özer Arkun ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II’ye’’ renk kattı. Albümün kayıtlarının çoğunu Nalçik’te yapan Gökhan, diğer kayıtları ve düzenlemeleri Kalan Müzik İstanbul stüdyolarında gerçekleştirdi.
18 eserden oluşan albüm; aşktan, savaşlardan ve sürgünden söz eden geleneksel Çerkes ezgilerinden oluşuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz