ÇAYKUR’dan Osetya’ya fabrika

0
407

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Kuzey Osetya Cumhuriyeti başkenti Vladikavkaz’da yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak baktıklarını bildirdi.
Heyetle paketleme fabrikasının yapılabileceği arsalarda ve binalarda incelemelerde bulunduklarını vurgulayan Sütlüoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
“Daha önce Vladikavkaz’dan gelen heyetle ‘Yatırım yapabilir miyiz?’ diye bu konu üzerinde çalışmıştık. Yatırım şartlarını araştırmak, yatırım yapıp yapamayacağımızı görmek için incelemelerde bulunduk. Yatırım arazilerini ve yatırım yapabileceğimiz kapalı mekanları inceledik. Kuzey Osetya-Alania Başbakanı Sergey Takoev ve Vladikavkaz Belediye Başkanı’nı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Bölge ile tarihte eskiye dayanan ticari bağlarımız var. Bölge ile ticareti tekrar canlandırarak sağlam temellere oturtmak istiyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Coğrafi olarak çok yakın bir mesafedeyiz. Vladikavkaz, Kafkasya’nın, Rusya pazarının ve aynı zamanda eski Sovyetler Birliği ülkelerinin de kapısı, bu açıdan çok stratejik bir merkez. Burada yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak bakıyoruz. Bölge ile zaten eskiye dayanan derin tarihi ilişkilerimiz var. Tekrar eski ticari ilişkileri geliştirmek, dostlukları daha da kalıcı hale getirmek ve derinleştirmek istiyoruz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İyi niyetliyiz ama devlet kuruluşu olmamız nedeni ile bu yatırım öncesinde yasal prosedürlerin tamamlanarak izinlerin alınması gerekiyor.” (medya365.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz