İstanbul’daki sandığa polis müdahalesi

0
555

Abhazya Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi için İstanbul’daki ABHAZFED binasında kurulan sandıkta oy kullanmak isteyen Abhazya vatandaşı seçmenler, sabah saatlerinden itibaren temsilciliğe gelmeye başladı. Çevik kuvvet polisleri de sabah 06.00’da söz konusu adrese gelerek önlem aldı. Polisin gelme amacı oy kullanılmasını engellemek ve sandığa el koymaktı. 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan kararla içeride arama yapılması ve sandığa el konması istendi. Bu nedenle bir gerginlik yaşandı. Sandık, polis tarafından İskele Polis Merkezi’ne götürüldü.
CHP Kocaeli Milletvekili Engin Özkoç, “Abhazya’daki seçimlere katkı gösterme anlayışı kaymakamlığa bildirildi. Polise, emniyete bildirildi. Fakat ‘Dışişleri Bakanlığı’ndan izin almadınız, bu bir oylamadır’ dendi. Maalesef Pazar gününe de denk geldği için nöbetçi savcılık tarafından mahkeme kararı çıkarılarak burada bir suç işleniyor gibi anlayışla emniyet buraya sevk edildi. Görevli arkadaşlar da gelerek tutanaklarını tuttu” dedi.
Abhaz milletvekili Dmitry Gunbe, Abhazya cumhurbaşkanlığı seçimleri için sabah erken saatlerde gelerek oy vermeye başladıklarını belirterek, “Emniyet birimleri de saat 10.00 gibi gelerek oy verme işlemini durdurdu. Bunun nedeni de Gürcistan devletinin baskısı” diyerek açıklama yaptı.
Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Cengiz Koç da “Fiili olarak Birleşmiş Milletler üyesi 6 ülke tarafından tanınmış bir cumhuriyet var. Ama burada Gürcistan’ın keyfi uygulamaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bize uyguladığı bir baskı politikası var. Yani karşılaştığımız olay bu” dedi.
Üst mahkemeye yapılan itirazın ardından yedekteki sandıkla oy kullanımı tekrarlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz