Kadirov’dan Zakayev’e suçlama

0
529

Çeçenya Cumhuriyeti başkanı Ramzan Kadirov, bir de4rgiye röportaj veren muhalif lider Ahmed Zakayev’in, Avrupa’da yaşayan binlerce Çeçenin Ukrayna saflarında Rusya’yla savaşmaya hazır olduğunu açıklaması üzerine Zakayev’i başarısızlıkla suçladı ve Çeçen olmayı hak etmediğini söyledi.
Zakayev’in açıklamalarını “kuru gürültü ve “saçmalık” olarak nitelendiren Kadirov, “Rusya ve Ukrayna savaşmıyor. Eğer Zakayev Rusya’yla savaşmak istiyorsa önce Çeçenya’ya gelmeli ve ülkemize zarar verecek birşeyler yapmalıdır. Belli ki bunu sadece Zakayev istiyor. Çünkü Avrupa’daki Çeçenlerin neredeyse tamamı Rusya vatandaşı ve her yaz aileleriyle Çeçenya’yı ziyaret ediyorlar, ülkedeki gelişimden mutluluk duyuyorlar” dedi.
Zakayev’in utanç, vicdan ve anavatanının olmadığını, eşinin eteğinin altına saklandığını iddia eden Kadirov, “Zakayev hiçbir zaman savaşçı ya da siyasetçi olamadı. Bir aktör olarak kendini kameralar karşısında farklı gösterdi ama diğer zamanlarda karısının arkasına saklandı. Eğer iyi bir lider ya da asker olsaydı Londra’ya kaçmazdı” dedi. Kadirov ayrıca Zakayev’in kendisini bir Çeçen olarak adlandırma hakkına sahip olmadığını belirterek, Zakayev’i adeta Çeçenlikten ihraç etti.
(chechnya.gov.ru)
Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz