“Oğlum örgüt üyesi değildi”

0
442
Members of Russia's special forces stand guard during an operation on suspected militants in Makhachkala, the capital of Russia's North Caucasus Republic of Dagestan January 20, 2014. An Islamic militant group said in a video posted online that it was behind two suicide bombings that killed at least 34 people last month in the Russian city of Volgograd, and threatened to attack the Sochi Winter Olympics. The video says two men called Suleiman and Abdurakhman carried out the Volgograd attacks on behalf of a group known as Vilayat Dagestan and linked to an Iraqi faction called Ansar al-Sunna. REUTERS/Stringer (RUSSIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST MILITARY)

Patimat Mustafayeva, 2 Eylül 2014 tarihinde Semender kasabasında öldürülen oğlu Racab Mustafayev’in örgüt üyesi olmadığını ve oğlunun cesedinin kendilerine verilmediğini açıkladı.
Mahaçkale’nin Semender kasabasında güvenlik güçleri tarafından bir kişi vurulmuş ve vurulma sebebi olarak öldürülen kişinin trafik çevirmesinde polise ateş açtığı iddia edilmişti. Öldürülen kişinin 1978 doğumlu Racab Mustafayev olduğu teşhis edilmiş, güvenlik güçleri Mustafayev’in ‘Kadar’ ve ‘Mahaçkale’ yer altı örgütün yandaşı olduğunu ve Temmuz 2009’da Semender’de polise ateş açma eylemine katıldığını iddia etmişti.
Anne Mustafayeva ise oğlunun ölümüyle ilgili resmi açıklamaları reddediyor ve oğlunun cesedinin verilmediğini de ifade ediyor.
Anne Mustafayeva, oğlunun aklanması ve cesedinin aileye verilmesinin sağlanması konulu bir yardım talebiyle Savunma isimli insan hakları örgütüne başvuruda bulundu. Patima Mustafayeva, başvurusunda olayı şu şekilde anlatıyor; “2 Eylül 2014’te 1978 doğumlu oğlum, 17:00 sıralarında Kafkas caddesinde bulunan işine gitmek üzere evden çıktı. Yaklaşık 15 dakika sonra bana telefon açtılar ve Racab’ın etrafının çevrildiğini ve öldürülmeye çalışıldığını söylediler. Hemen söylenilen yere gittim, ancak gittiğimde ateş sesleri duyulmuyordu ve oğlum öldürülmüştü bile.”
Patimat Mustafayeva’nın görgü tanıklarından elde ettiği bilgilere göre, oğlunun aracı yabancı marka siyah bir araba tarafından durduruluyor ve içinden inen kimliği belirsiz maskeli kişiler oğluna ateş etmeye başlıyor, görgü tanıkları Racab Mustafayev’in hiç bir şekilde ateş etmediğini de ifade ediyor.
Soruşturma komitesine ve savcılığa başvurularda bulunduğunu ancak onlardan herhangi bir cevap alamadığını belirten Patima Mustafayeva, “Oğlumun bedenini toprağa vermek istiyorum, ayrıca onun çok dürüst ve iyi biri olduğunu, etrafındaki herkese yardım ettiğini ispatlamak istiyorum” açıklamasında bulunurken, oğlunun ardında dört yetim çocuğunun kaldığını söyledi. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz