“Türkiye Cumhuriyeti’nin Abhazya’yı tanımasını istiyoruz”

0
482

Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba, İstanbul Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde verdiği resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Abhazya Cumhuriyeti’ni tanımasını, Ankara ile Sohum arasında karşılıklı olarak konsoloslukların açılmasını istediklerini söyledi.
Resepsiyona CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Abhazfed Genel Başkanı Cengiz Koç, Rusya İstanbul Konsolosluğu Danışmanı Aleksandr Hapilov ve çok sayıda davetli katılırken, Abhazya Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba yaptığı açıklamasında, “Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, uluslararası alanda ilişkilerin geliştirilmesine dış politikalarının sürdürülmesine dünyanın diğer ülkeleriyle Abhazya arasındaki ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi çabalarını sürdürmektedir, bugün bağımsız tanınmakta olan genç bir Abhazya’nın inşası için mücadele ediyoruz.”dedi.
İnar Gitsba “Türkiye Cumhuriyeti’nin Abhazya Cumhuriyeti’ni tanıması ve Ankara ile Sohum arasında diplomatik ilişkilerin kurulması, konsoloslukların açılması, karşılıklı olarak pasaportların geçerli olması, Abhazya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında hava ve deniz ulaşımının direkt olarak sağlanması, ekonomik olarak yatırımların önünün açılması ve eğitim alanında işbirliklerinin gerçeklemesi için başta Türkiye’de yaşayan Abhaz kökenli kardeşlerimizle çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.
Abhazfed Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Atilla Sağım ise ”Abhazya ve Türkiye arasında yaklaşık olarak beş yüz yıldan fazla tarihi bir derinlik vardır. Osmanlıdan günümüze kadar uzanan bu tarihi birliktelik içinde Abhazlarla Türkler arasında hiç bir zaman anlaşmazlık söz konusu olmamıştır. 150 yıl önce anavatanlarından Anadolu topraklarına sürgün edilen Abhazlar, cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında milletin asli unsuru olmuşlar ve üzerlerine düşen her görevi yerine getirmişlerdir. Bugün ata vatanları Abhazya için Abhaz Federasyonu çatısı altında Abhazya’daki akrabaları ve kardeşleri için karşılıklı olarak kurulacak yine köklü dostluk ve kardeşlik köprüsü çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler” dedi. (altinpost.org)

Sayın İnar Gitsba,
Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi

Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliğine atandığınızı ve görevinize resmen başladığınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Kafkasyalı Yazarlar Birliği olarak bu anlamlı ve o ölçüde de önemli görevinizden dolayı sizi içtenlikle kutlamak isteriz.
Kafkasyalı Yazarlar Birliği, Abhazya ve diğer Kafkas cumhuriyetlerindeki yazar ve aydınların, diasporadaki yazar ve aydınlarla sıkı bir dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olması gerektiğine inanmaktadır. Sizin döneminizde bu dayanışmanın daha da güçleneceğine inanıyoruz.
Bu düşüncelerle yeni göreviniz dolaysıyla sizi tekrar kutluyor ve bu önemli görevinizde başarılar diliyoruz.

Adnan Özveri( Yagan)
Kafkasyalı Yazarlar Birliği Başkanı

***

Sayın Adnan Özveri (Yagan),
Her şeyden önce, bana hitaben Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi olarak atanmam ile ilgili desteğiniz için Size minettarlığımı ifade etmeme izin verin. Size bu diplomatik yönde yalnızca Abhazya Cumhuriyeti menfaatı için çaba sarf edeceğimi ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı dış politikası rotasından rehberlik alacağımı temin etme onuruna sahibim.
Saygılarımla ve en iyi dilerlerimle,

İnar Gitsba,
Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz