Kitap: Dönüş Yolu

0
527

Nihai Yediç

Nihai Yediç, “Dönüş Yolu”nda, doğduğu köy Yeleme’yi (Antalya) anlatıyor. Kitapta, ailenin Kafkasya’dan göç nedenlerinden başlayıp, Yeleme’ye yerleşme süreci ve sonrası anlatılıyor.
Yeleme özelinde, Abzah geleneklerinin sosyal yaşamdaki karşılıklarını da barındıran araştırma- derleme kitabında köydeki sülale isimleri, lakaplar, şarkılar, ev ve köyde sosyal yaşam, yemekler, oyunlar, bilmeceler ve özlü sözler de ayrıntılı olarak yer alıyor.

 

                                            Nihai Yediç

Yediç Yunus’un oğlu Nihai Özbek, 1943 yılında Antalya’nın Yeleme köyünde doğdu. 1953 yılında ailesiyle beraber Antalya’ya taşındı.
1970 yılında Ankara’daki öğretmen fakültesinden mezun oldu, Elazığ’da bir kolejde iki yıl Almanca öğretmeni olarak görev yaptı. Daha sonra Antalya’ya dönerek 23 yıl daha öğretmenlik yaptı.
Kafkasya’ya ilk dönenlerden olan Nihai Özbek, 1995 yılından beri Nalçik’te yaşıyor. Eşi Şükran Şıko’ sülalesinden, kızı Tameris ise Tseylerin gelini. Bilgisayar mühendisi olan oğlu Bora, Kabardey- Balkar Devlet Üniversitesi’nin ekonomi bölümünde dersler veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz