Din dersi zorunluluğu başlıyor

0
480

Milli Eğitim Bakanlığınca Antalya’da düzenlenen ve önümüzdeki dört senenin eğitim politikalarının belirlendiği 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar tartışma yarattı.

Şura’da öne çıkan kararlar şöyle:

* Anaokullarında “değerler eğitimi” verilecek. Bu kapsamda, 36-72 aylık çocuklara okulda, “Allah kavramı ve Allah sevgisi” kazandırılacak, “cennet ve cehennem kavramları” öğretilecek.

* Okul öncesi ve ilkokulda kullanılan eğitim aracı metinlerde Anadolu ve İslam kültürüne ait masal, hikaye, şiirlere yer verilecek.

* Mevcut durumda ilkokul 4. sınıfta başlayan zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 1. 2. ve 3. sınıflara da getirilecek.

* Liselerde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 1 saatten, 2 saate çıkarılacak.

* Fen Bilimleri dersinin adı Fen Bilgisi olarak değiştirilecek. Fen ve Sosyal dersleri ilkokul 4. sınıftan itibaren programa eşit şekilde dağıtılacak.

* İlkokul 4. sınıfta 2 saat görülen İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi dersi kaldırılacak; konuları Sosyal Bilgiler dersinde verilecek.

* İlkokulda Trafik Güvenliği dersi kaldırılarak Hayat Bilgisi dersine yedirilecek.

* Ortaokullarda Türk musikisi makamsal sistemi, Türk musiki sazıyla öğretilecek.

* Ortaokullarda okutulan T.C. İnkılap Tarihi Atatürkçülük dersi programı gözden geçirilecek, güncel anlayışlar ve yöntemler doğrultusunda yeniden yazılacak.

* Kutlu Doğum Haftası ve Aşure günü, Belirli Günler ve Haftalar kapsamına alınacak; okullarda kutlanması zorunlu hale getirilecek. Ancak öneride yer aldığı halde Alevilerin Muharrem ayı kapsamdan çıkarıldı.

* Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden, “alkollü içki ve kokteyl hazırlama” dersi kaldırılacak. Öğrencilerin tesislerde alkollü içki servisi yapılan ya da alkollü içki hazırlanan bölümlerde staj yapmaları yasaklanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz