ABHAZFED’den “kardeşçe”! uyarı

0
508

Abhaz Dernekleri Federasyonu, HDP’nin KAFFED ziyareti ile ilgili bir bildiri yayınladı. Sosyal medyada büyük tepkiler alan bildirinin ardından Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kmza Seçkin Özkan, bildiriye tepki göstererek istifa etti.

BRAVO KAFFED YÖNETİMİ!

Bu son davranışınızla devirdiğiniz çamların üstüne “Tüy” diktiniz,bravo size!. “Halka rağmen, Halk için” anlayışınız ve yaklaşımınız zirveye ulaştı, helal olsun!

Kurulduğu günden beri size; “Tarihsel kardeşliğimizi kurumsal düzeye taşıyalım, sorunlarımızı yüz yüze konuşalım, çözümler üretelim” çağrılarımıza kulak tıkayıp, görmezden gelerek yok saydığınız “Tarihsel Kardeşlerinizi”, “Kutsallarımızı”, “Özgürlük Savaşçısı Kardeşlerinizin Kanlarını”, kısacası tüm değerlerimizi, “Amatör Politik Manevralarınızın Arka Fonu” olarak kullandınız, Bravo size, size de bu yakışırdı!

“İçinizdeki birkaç Abazanın” Yüzü-Suyu hürmetine Bayrağımızı ne idüğü belirsiz politik manevralarınıza “Arka fon” yapma alışkanlığınız, halkımızın büyük bölümünde infiale yol açmıştır. Takındığınız “Sorumsuzca” tavırlar ve davranışlar binlerce yıldır “Kardeş” olan halklarımız arasında derin uçurumlar oluşmasına, onulmaz yaralar açılmasına neden olmaktadır. Gelin bu anlaşılmaz, “Kasıtlı” olduğuna inanmaya başladığımız davranış biçiminden yol yakınken vazgeçin.

Çünkü her fırsatta dile getirdiğiniz “İçinizdeki Abazalar” bizleri temsil etmiyor! Kendinizi kandırmayın! Kutsal “Anma” mekânlarımızı bile, “Güç” gösterme alanına dönüştürme isteğiniz midemizi bulandırmaya başladı, bilesiniz. “Sayı” saplantınız, “Güç” gösterişi çabalarınız mensubu olduğunuz toplumu rencide ediyor.

Sizler; politikanın, gücün, karşı konulmaz cazibesine kendinizi kaptırmış olabilirsiniz, asimilasyonun sonucu olarak, “Kendi Diliniz” dışındaki dillerde de düşünüyor olabilirsiniz, hatta ve hatta “İmralı Heyetinin” bir parçası bile olabilirsiniz, buna bir diyeceğimiz yok! Lakin “Bizim Kutsallarımızı” bu amaç, araç ve manevralarınızın “Arka Fonu” olarak kullanmayınız! Bunu geçmiş binlerce yıllık “Kardeşliğimizin Hatırına”, “Rica” ediyoruz.

“Kardeşçe” bir “Uyarı” olarak algılamanız dileğiyle…

ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz