Aydın Kalkan (Kayseri AKP Milletvekili Adayı): Neden AKP’den aday oldum?

0
445

-Neden AKP adayısınız? Diğer partileri veya bağımsız adaylığı neden düşünmediniz? Diğer partilerden Çerkes aday adaylığını ve bağımsız adaylığı değerlendirir misiniz?

-Duygu ve düşüncelerim, dünya görüşüm Ak Parti’nin politikalarıyla örtüşüyor. Niye bağımsız aday olmadım? Mecliste tek başına bir şey yapılamayacağından, bağımsız adaylığa inanmadığımdan dolayı olmadım.

 

-Mecliste Çerkes kimliğinizle yer alacaksınız. Parti tüzüğünüz ve partinizin bugüne kadar izlediği siyaseti de değerlendirerek, Çerkes kimliği için partinizin içinde nasıl bir siyaset izleyeceksiniz? Çerkes soykırım ve sürgününün tanınması, Abhazya’ya direk ulaşım, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığının tanınması, Çerkeslere çifte vatandaşlık gibi konularda bir çalışmanız olacak mı?

-Asıl kimliğimizi unutmadan Çerkeslerin talep ve düşüncelerini gücüm yettiğince savunup dillendirmeye, çözüm üretmeye çalışacağım.

 

-Okuyucularımıza mesajınız?

-Kayseri  Çerkeslerin yoğun yaşadığı illerimizden biridir. Diğer partilerde Çerkes aday bulunmamaktadır. 9-0 yaparak Kayseri’de Meclise gidersem, halkımıza, hemşehrilerimize ve ülkeme en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağım. Şimdiden destekleriniz için teşekkür eder, dualarınızı beklerim.


Aydın Kalkan

1961 yılında Kayseri Pınarbaşı Kuşçular Köyü’nde doğdum. İlkokulu Kayseri Pınarbaşı’nda okudum.1979 yılında Kayseri Melikgazi İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. 1983 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yükseköğrenimimi tamamladım. Askerliğimi 1984 – 1986 yıllarında Kayseri Talas Zincidere’de komando asteğmen olarak yaptım. İlk görev yerim olan Diyarbakır Ergani Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve idareci olarak 5 yıl çalıştım. Balıkesir-Susurluk İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni ve idareci olarak 4 yıl çalıştım. Kayseri-Sarıoğlan İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni ve idareci olarak çalıştım. 1995 ile 1997 yılları arasında Eğitim-Bir-Sen Kayseri-Sarıoğlan İlçe Temsilciliği görevini yürüttüm. Kayseri Merkez İmam Hatip Lisesi’nde idarecilik yaptım. 28 Şubat sürecinde görevden alındım. Daha sonra Kayseri merkezde çeşitli ilkokul, ortaokul ve Liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptım. 2002 ile 2004 yılları arasında Kayseri-Melikgazi Eğitim-Bir- Sen İlçe Temsilciliği görevini yürüttüm; 2004’de yapılan seçimde Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. 2007’de yapılan seçimde görevime Şube Sekreteri olarak devam ettim. Şube Başkanımız Ahmet Özer’in Ankara Genel Merkez Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na seçilmesiyle Şube Başkanlığı ve Memur-Sen İl Temsilciliği görevine Mart 2008’de başladım. 2010 yılında yapılan 4. Olağan Genel Kurulu’nda 2. defa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcilisi olarak seçildim. 2014 yılında yapılan 5. Olağan Genel Kurulu’nda 3. defa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcilisi olarak seçildim. ŞubeBaşkanı ve Memur-Sen İl Temsilcilisi olarak görevime devam ederken 25. Dönem Ak Parti Milletvekilliği Aday Adaylığı için 10.02.2015 tarihinde görevimden ayrıldım.

Sosyal Faaliyetlerim; 28 Şubat Mitingi, Başörtüsü Mitingi, Ortak Akıl Mitingi, Filistin Mitingi, Darbeye Direniş, Mescidi Aksa Mitingi, Mısır Darbesine karşı Miting, Demokrasinin Geliştirilmesi Mitingi veBaşkanlığım sırasında çok sayıda TV programlarına katılarak gündemdeki konularla ilgilisendikamızın görüşlerini ve önerilerimi kamuoyuyla paylaştım.

Mazlum-Der, Kim-Der, Enderun Eğitim Vakfı ve Kafkas Vakıflarına ve Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesiyim. Evliyim. 3 çocuk babasıyım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz