DHC, Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıdı

0
478

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıdıklarını açıkladı. Donetsk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, “Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığının tanınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı” denildi.
Açıklamaya göre, Zaharçenko tarafından imzalanan kararnamede, “Tam teşekküllü dostane ilişkilerin kurulması yolunda Abhazya ve Donbas halklarının karşılıklı samimi çabalarına dayanarak, Abhazya Cumhuriyeti’ni egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanımasını kararlaştırdım” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada ayrıca Güney Osetya’nın tanınmasına ilişkin de Zaharçenko tarafından benzeri bir kararnamenin imzalandığı da belirtildi.
‘Dost Cumhuriyetler’
Zaharçenko’nun söz konusu kararnamesini Rus basınına değerlendiren Donetsk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Aleksandr Kofman, kararname için “Cumhuriyetler ve bu cumhuriyetlerde yaşayan dost halklar arasındaki ilişkilerdeki mantıklı bir adım” dedi.
Kofman, Abhaz ve Osetya halklarının Donbas halklarına çok yakın olduklarını ifade ederek, “Donetsk, Abhazya ve Güney Osetya’da savaş olduğu sırada yardım etti. Şimdi de, onlar bize yardım ediyor. Bu adımın atılması çok sevindiricidir” ifadelerini kullandı.
Bakanlık açıklamasında, Güney Osetya’nın geçen yıl Haziran ayında Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin egemenliğini tanımış olduğu da hatırlatıldı.
(tr.sputniknews.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz