Pasaport ve oturum izinleri hazır

0
386

Abhazya Başbakan Birinci Yardımcısı Şamil Adzınba’nın verdiği bilgilere göre, yeni Abhaz pasaportlarıyla ilgili çalışmaların ilk etabı tamamlanmış durumda ve hak sahiplerine verilmesi için bilgilerin bilgisayara aktarılması işleminin tamamlanması bekleniyor.
Yaklaşık bir ay önce 60 bin yeni pasaport belgesinin ellerine ulaştığını bildiren Adzınba, “Şimdi de beklenen diğer 250 bin pasaport karnesi ile 50 bin oturma belgesi formu da elimize ulaştırıldı. Yeni pasaportların verilmesine, devletin verileri aktardığı elektronik ağın hazır olması ile başlanacak” dedi.
Pasaport dairelerinin bürolarında teknik ekipmanların iyileştirildiği, yeni teknoloji ürünü printerler satın alındığı belirtilirken, yeni pasaportların verilme sisteminde de değişiklikler olacağı, artık daha hızlı ve kolay alınabileceği bildirildi. Bunun yanında daha iyi bir kaliteye, yüksek aşınma direncine ve dayanıklılığa sahip olacak yeni pasaportların fiyatının da sadece 40 ruble daha fazla olacağı, vergilerle beraber toplam ücretinin 450 rubleyi geçmeyeceği vurgulandı. Oturma izni belgelerinin fiyatı ise 940 ruble olarak belirlendi.
Şamil Adzınba, yeni pasaport sisteminin 2016 Şubat ayındaki parlamento seçimlerine kadar çalışmaya başlamış olacağının garantisini verdi. (altinpost. org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz