Yaşlılar Konseyi’nden “Apsuvara” Açıklaması

0
439

Abhaz Yaşlılar Halk Konseyi bir açıklama yaparak, yönetimde devletin gücü ile “Apsuvara”nın gücü arasında makul bir denge gözetilmesinden yana olduklarını bildirdiler (Apsuara; Abhaz ulusal halk kültürünün karakteristik özelliklerini, manevi değerlerini ve Abazaların davranış normlarını ifade eden bir sistemdir. )
Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Abhaz halkının tarihinde en güçlü imparatorluklar ile savaş, inişler çıkışlar vardır. Abhaz atalarımız yıkılan dünya imparatorluklarının altında kalmadan hayatta kalabilmeyi, bilgelik ve Apsuara’nın gücü sayesinde başardılar. Abhazya’nın devlet tarihinde en az on iki yüzyıllık bir geçmişi vardır. Bu süreçte halkımızın devlet yapısı defalarca zarara uğramış, ancak birlik ve uyum içinde olmaları sayesinde yeniden ayakta durabilmişlerdir.
Bugün Abhazya Cumhuriyeti tüm dünyada biliniyor. Abhaz halkının oğulları ve kızları tarih boyunca özgür ve bağımsız Apsnı ülkesi için savaştılar. Yakın tarihimizin en zor döneminde liderimiz Vladislav Ardzınba, Gürcü saldırganlar ile kanlı bir savaşa girmek için insanları harekete geçirdi ve topraklarımızı geri alarak devleti yeniden kurmayı başardı. Diğer liderimiz Sergey Bagapş’ın adı ise Abhazya devlet egemenliğini Rusya’nın tanımasıyla özdeşleşti.
Jeopolitik süreçler, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere devletlerin kontrolü dışındaki uluslararası finans kurumları tarafından yönetilmekte ve dünya için bir tehdit oluşturmaktadır. Bir çok ülkede terör odakları ve silahlı çatışmalar sürüyor. Bugün sadece Rusya yerli ve yabancı politikasını bağımsız, dengeli yürütmektedir…”
Yaşlılar Halk Konseyi yetkililere hitaben, “Bu şartlar altında, kamu kuruluşlarımızda ve tüm devlet yapımızda olası sorunlarını çözmek için ve karşılıklı anlayış birliği sağlamak için bir araya gelerek anayasanın, yasaların ve Apsuara’nın gereklerine uymak gerekiyor…” şeklinde görüş bildirdi.
Konsey ayrıca Abhazya’nın geleceği gençlere olan güvenini ifade ederken, ortak güç dengesi ile yönetimin geleceğimize de katkı sağlayacağını belirtti.
Abhazya Yaşlılar Halk Konseyi’nin açıklamasındaki mesajı Abhaz Savaşı gazilerinin de desteklediği bildirildi. (altinpost. org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz