Buradayız Ahparig, özlemle, öfkeyle, inatla!

0
563

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin önünde 9 yıl önce katledilen gazeteci Hrant Dink için öldürüldüğü yerde anma töreni düzenlendi. Gazete önünde toplanan grup, ‘Hrant’la Ermeni Tahir Elçi ile Kürdüz’, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant’ sloganları attı.
Suriçi’nde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Tahir Elçi’nin ağzından bir mektup okudu. Elçi konuşmasında, “Savaş yüzyılların tekerrür eden oyunuyken bizler oyunbozandık” dedi.

Agos gazetesine ‘Buradayız Ahparig, özlemle, öfkeyle, inatla!’ yazılı pankart asıldı; Dink’in öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller bırakılarak, mumlar yakıldı.

Anma için Sebat Apartmanı’nı önüne ilerleyen gruplar, ‘Hrant için Adalet İçin”, ‘Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeniyiz’ ve ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’, ‘Hrant’la Ermeni Tahir Elçi ile Kürdüz’ sloganlarıyla Hrant Dink’in vurulduğu yere yürüdü.

Anmada “Hrant’ın Arkadaşları”bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Buradayız özlemle,
Hrant Dink’in her insanı, her dili, her inancı, her sözü eşit gören barış dilini özlüyoruz.
Buradayız, öfkeyle.
Hrant Dink’i aramızdan alan, bebekten katil yaratan karanlık 9 yıldır katiller yaratmaya devam ediyor. O karanlık ülkenin dört bir yanına yayılmış, her gün yeni ölüm haberleri veriyor. Tanıyoruz, biliyoruz. Öfkemiz ayakta, yapılanlar aklımızda.
Buradayız, inatla.
Karanlığı büyütmeye çalışanlara karşı, 9 yıldır olduğu gibi, inatla yine buradayız. Hrant Dink’in ilmek ilmek ördüğü ve uğruna hayatını verdiği barış ve hakikat dilini anımsamak ve sesine ses katmak için, bir kez daha, 19 Ocak’ta, saat 14.30’da vurulduğu yerde, Agos’un önündeyiz.”

Bu sene anma konuşmasını Cumartesi Anneleri/İnsanları adına, 1995 cansız bedeni kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu. Ocak, “Hrant Dink, Ermeni kimliğini savunduğu için, barışın ve kardeşliğin sağaltıcı dilini kullandığı için, özgür, eşit ve adil bir ülke istediği için devlet nezdinde hala tehlikeli bir düşman” diye konuştu. (t24.com.tr)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz