İslamey 25. yılını kutluyor

0
546

Adigey Cumhuriyeti “İslamey Şarkı ve Dans Topluluğu”, 25. yılını kutluyor. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilk olarak Mart sonunda Maykop’ta sahneye çıkacak olan grubun Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinin yanı sıra Kuban ve Moskova’da da gösteriler yapması planlanıyor.
Adigey Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın organizasyonuyla Çerkesk, Nalçik ve Grozni’deki gerçekleşecek konserlerin tarihleri henüz belirlenmedi. Grup, 6 Nisan’da Krasnodar, 12 Ekim’de ise Moskova’da sahne alacak.
1991 yılında kurulan İslamey sadece bir dans grubu değil, çok daha önemli bir amacı var: Eski şarkıların ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması…
Grubun kurucusu ve sanat yönetmeni Aslan Nehay, 1983 yılında Tiflis Konservatuarı’ndan mezun oldu. İlk Adige operası “Uzaktaki Gökgürültüsünün Sesi”nin bestecisi olan Nehay ayrıca birçok şarkı ve senfoni de besteledi. İslamey’in repertuarında yer alan eski geleneksel şarkılar, günümüz müzik formatlarına göre yeniden düzenlenmiş olsa da orijinal halinin bozulmamasına dikkat ediliyor. Dünyanın birçok ülkesinde konserler gerçekleştiren İslamey grubu 80 kişiden oluşuyor ve repertuarında yüzden fazla şarkı yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz