Abhazyalı milletvekilinin aracına bombalı saldırı

0
456

Abhazya Parlamentosu milletvekili Almas Capua’nın resmi aracına bombalı saldırı yapıldı. 16 Nisan’da gerçekleşen olay, Almas Capua meydana arabasını park edip ayrıldıktan birkaç dakika meydana geldi.
Olayın ardından olağanüstü toplantı yapan Abhazya Millet Meclisi, bunun bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.
Saldırının Capua’nın resmi aracına yapıldığına dikkat çekilen meclis açıklamasında, “Hükümet Abhazya’nın tüm çıkarlarını temsil eden bağımsız bir devlet organıdır. Bu terör eylemiyle sadece Abhazya halkının resmi bir temsilcisi ve millet meclisi üyelerimiz değil, ülkenin tüm devlet sistemi hedef alınmıştır” denildi.
Parlamentonun yaptığı açıklamada ayrıca, “Bir kaos ortamı yaratmaya yönelik bu tür eylemler anlaşmazlıkları çözmeyeceği gibi, çalışmalarımızı ve müzakerelerimizi de etkilemeyecektir. Yakın tarihimizde ülke içindeki sorunlarımızı baskı ve terör yoluyla değil, hep diyalog yoluyla çözdük, bizim siyasi geleneğimiz budur, buna göre devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.
Meclis toplantısının ardından bir açıklama yapan Başsavcı Aleks Lomiya, patlamanın şehir merkezinde halka açık bir alan olan rıhtım girişindeki Sergey Bagapş meydanında, araç park etmiş haldeyken meydana geldiğini söyledi. Lomiya, ilk incelemelere göre patlamanın TNT tipi 100-150 gram patlayıcıyla ve uzaktan kumanda ile gerçekleştirildiğini belirlediklerini açıkladı.
Saldırının miletvekili Capua’nın parlamentodaki çalışmalarıyla ilgili olduğunu, parlamentonun bunun bir terör saldırısı olduğuna karar verdiğini bildiren Başsavcı Lomiya, cezai soruşturmayı da bu kapsamda başlattıklarını belirtti.
Abhazya Güvenlik Sekreteri Muhammed Kilba da yaptığı açıklamada, arabanın içine ön ve arka koltuklar arasına bırakılan patlayıcının, uzaktan kumanda ile araç boşken patlatıldığını, saldırının öldürme değil uyarı amaçlı yapıldığını düşündüklerini söyledi. Kilba, soruşturmanın sağlıklı yürümesi için, uzmanlar tarafından incelenen patlayıcı ve olay yeri hakkında daha fazla bilgi veremeyeceklerini belirtti. Olay anında oradan geçmekte olan Rusya uyruklu Ludmila Tsalova’nın şarapnel parçasıyla hafif yaralandığı ve ayakta tedavi edildiği, patlatılan aracın her iki yanında park halinde bulunan birkaç araçta da maddi hasar meydana geldiği bildirildi. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz