“Asimilasyon politikası devam ediyor”

0
498

Kayseri Kafkas Derneği’nin çağrısı ile bir araya gelen Çerkesler, Kadir Has Kongre Merkezi’nde toplanarak soykırımın tanınmasını istedi.
Anma etkinliğinde söz alan Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya, “21 Mayıs 1864 Çerkes sürgün ve soykırımının üzerinden 152 yıl geçmesine rağmen, soykırım tanınmamıştır. Anadilinde eğitim, seçmeli olarak verilmekte, gerçek anadilinde eğitim verilmemektedir. Ve asimilasyon politikası devam etmektedir” dedi.
Rusya ve Türkiye’ye seslenen Akkaya, “Rusya’da soydaşlarımıza baskı sürmekte ve uçak krizi ile kazanılmış haklarımız zarar görmektedir. Suriye’de yaşayan Çerkeslerin ikinci bir sürgüne uğramaması için savaşın durması ve haklarımızın tanınması gerekmektedir. Asimilasyon politikalarına, baskıya, sürgüne karşı anadil hakkımız olmak üzere diğer tüm haklarımızın tanınmasını istiyoruz” dedi.
Soykırımın anlatıldığı belgesel gösteriminin yapıldığı anma programında Jıle Tiyatro Grubu, Maze Müzik Grubu ve Surhay’ın sürgüne dair teatral ve ezgisel sunumları da sergilendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz