Kitap tanıtımı ilgi gördü

0
606

Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Abaza köyü Akbalık Mahallesi’nde yaşayan Sımsım Selçuk Sol’un “19 ve 20. Yüzyıl Abazaların Politik Tarihi (1770-1993)” kitabının tanıtım programı, Akbalık Güreş Sahası’nda gerçekleştirildi. Programa Abhazya’dan ve Türkiye’den birçok derneğin temsilcileri ve üyeleri de katıldı.
Dev ekrandaki video gösterimiyle tanıtımı yapılan kitabın yazarı Selçuk Sol, kaleme aldığı kitabın Abhazya’nın tarihiyle ilgili yazılmış olan en detaylı çalışmalardan biri olduğunu dile getirerek, “Abazaları politik tarihi, Kafkasya-Rus savaşları döneminden başlayıp yakın tarihe 1992-1993 diye bizim adlandırdığımız Abhaz-Gürcü savaşına kadar arada geçen bütün periyotları konu alan bir kitap kaleme aldım. Kapsamlı ve ayrıntılı bir çalışma… 19. ve 20. yüzyılda bütün dönemlerdeki politika olaylarını kitaba yansıtmaya çalıştım” diye konuştu.
Kitabın 6 bölümlük serinin ilki olduğunu ifade eden Sol, çıkaracağı yeni kitaplarda Abaza halkının farklı özelliklerinin yer aldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu 6 bölümlük bir serinin ilki, bunda sadece politik olaylara değinmek istedim. İkinci bölümde 1992-1993 Harbi konu alınacak. Serinin 3. kitabının konusu Abhaz kültürüyle alakalı olacak. 4. kitap antik çağlardan başlayıp 19. yüzyıla uzanacak.
5. çalışmada özellikle Kafkasya’dan Osmanlı coğrafyasına geçip buraya yerleşmiş bütün Abazaların ilk kurdukları köyler, demografik yapıları, 6. kitapta ise Abazaların Anadolu topraklarındaki serüvenini konu alacağım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz