Çirikba istifa etti

0
416

2011 yılından bu yana Abhazya Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Viyaçeslav Çirikba, yaptığı bir açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.
Abhazya Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çirikba’nın Trans Dinyester Cumhuriyeti’ne gidecek bir Abhaz heyetine başkanlık etmesi istendiği ama onun bir takım gerekçelerle bu görevi ifa etmekten kaçındığı öne sürüldü.
Çirikba ise Sputnik Abhazya’ya verdiği yeni bir demecinde bu iddiayı yalanlayarak, hipertansiyon krizi geçirdiği için Trans Dinyester’e gidemediğini ama konu ile ilgili bilgi vermek istediği Abhazya Cumhurbaşkanı’na tüm çabalarına rağmen ulaşamadığını söyledi. Ayrıca Çirikba bu son demecinde yaklaşık bir aydır kendi yerine atanacak potansiyel adaylarla görüşmeler yapıldığını da iddia ederek Trans Dinyester ziyareti ile ilgili krizin mazeret olamayacağını belirtti.
Çirikba daha önce, Abhazya’nın ilk Cumhurbaşkanı Vladislav Ardzınba tarafından atandığı Abhazya’nın Batı Avrupa’daki tam yetkili temsilcisi olarak görev yapmıştı. 1959 Abhazya-Gagra doğumlu Viyaçeslav Çirikba filoloji profesörü unvanını taşıyor. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz