Çocukları ellerinden alınıyor

0
494

Avrupa’daki Çeçenler, ailelerinden kopartılan çocuklarla ilgili skandal nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. Üstelik bu ilk kez yaşanmıyor. Norveç yönetimi önceki yıllarda da birkaç kez Çeçen mültecilerin çocuklarını ailelerinden ayırıp koruyucu ailelere vermeye kalkışmıştı.
Çeçen insan hakları aktivisti Heda Saratova’nın açıklamasının yanı sıra çocukları elinden alınan babanın video görüntüleri de yayınlanıyor. Saratova, “Norveç’te polisler Çeçen ailenin evine kapıdan değil açık banyo penceresinden girdi ve evdeki dört çocuğu Norveçli çocuksuz ailelere vermek üzere götürdü.

Polise başvuran babaya çocuk istismarı iddiasıyla çocukların alındığı söylendi. Peki ama ne oldu? Eve neden o şekilde girildi? Bu sorular hala cevapsız” dedi.

Daha önce de olmuştu

Grozni’den Norveç’e giden bir aile Geçtiğimiz yıl Nisan ayında çocuklarını yitirmemek için Grozni’ye geri dönmüştü. Çünkü bir arkadaşlarının çocuğu henüz bebekken aileden alınmıştı.

RIA haber ajansına konuşan Karina, “Her an gerginlik yaşamaktan, kapı çalındığında korkmaktan yorulmuştum. O nedenle dönmek istedim” demişti. (onkavkaz.com)

Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz