Zorro maskesinin altındaki Oset

0
691

Maskeli Kahraman Zorro filminde Antonio Banderas’a hayran kalmışsınızdır ama maskenin altındaki gizli kahramanın Oset dublör Alan Diambekov olduğu aklınızda bulunsun.
Alan Diambekov, ABD’de yaşadığı 19 yıl içinde “Maskeli Kahraman Zorro”, “Karayip Korsanları”, “Akrep Kral”, “300 Spartalı” gibi ikonik filmlerde rol aldı.

Sergei Zhigunov’un yönetmenliğini yaptığı Kontes de Monsoreau adlı dizide oynarken Amerikalı yapımcı Peter Hoffman sette Diambekov’u beğenmiş ve onu “Maskeli Kahraman Zorro” filmi için Amerika’ya davet etmiş. Diambekov 1995-2012 yılları arasında Amerika’da yaşamış, sinema konusunda bilgi ve deneyim kazanmış.

Kuzey Osetya’da yaşayan Diambekov’un ailesi, Diambekov 3. sınıftayken Moskova’ya taşınmış. Moskova’da Beden Eğitimi Enstitüsü’nü bitirmiş. Amerika’ya gittikten sonra 2001’de Lee Strasberg Tiyatro ve Film Akademisi’nden mezun olmuş.

Diambekov dövüş sporlarında da usta… Tekvandoda siyah kuşak 6. Dan, hopkidoda siyah kuşak 3. Dan, Ninjutsuda ise siyah kuşak 2. Dan sahibi…

13 yıl kadar Los Angeles’ta yaşayan Diambekov sonrasında San Francisco ve Las Vegas’ta yaşamış. Şu anda Rusya’da yaşayan Diambekov, “Halkımı ve özellikle de bahar aylarındaki iklimi özlüyordum” diyor. Alan yaklaşık 20 yılın ardından Rusya’ya gelince bazı şeylerin olumsuz anlamda değiştiğini gördüğünü belirterek, “Köprülü kavşaklar, binalar ve yollar, artan trafik… İnsanlar eskiden daha kibarlardı ama onları anlayabiliyorum: Yaşamları zorlaştığı için değiştiler” diyor.

Amerika’da öğrendiklerini Kafkasya’da hayata geçirmek istiyor. Kafkasya’yla ilgili bir film yapmak istediğini ama bunun bir yatırım gerektirdiğini söyleyen Diambekov, yatırımcıların hemen ertesi gün kara geçmek istediklerini ancak sinema işinde en az bir yıl beklemek gerektiğini belirtiyor.
(sputnik-ossetia.ru)

Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz