Abhazya yeni parlamento başkanını seçti

0
888

Abhazya Parlamentosu, seçilmiş yeni milletvekilleriyle VI. dönemin ilk toplantısını 12 Nisan’da yaptı. Beşinci dönem ve altıncı dönem milletvekillerinin bir arada olduğu toplantıya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba da katıldı.
Meclis Başkanı ve yardımcılarının seçimi gündemiyle yapılan toplantıyı milletvekillerinden Valery Kvarçiya açtı. Yapılan açık oylamayla Denetim kuruluna Valery Agrba, Akhra Abuhba ve Astamur Logua seçildiler.
Alınan bilgilere göre, daha sonra milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı için iki isim önerildi: Valeri Kvarçiya ve Batal Tabagua. Yapılan gizli oylama sonunda ise Abhazya Meclisi Başkanlığı’na Valery Kvarçiya seçildi.
Açıklanan sonuçlara göre 34 milletvekilinin katıldığı oylamada Valery Kvarçiya 20, Batal Tabagua 10 oy aldı, 4 oy ise geçersiz sayıldı.
Meclis Başkan Yardımcılığı seçimlerinde ise Natalie Smır’ın kendisine yapılan teklifi reddettiği, Michail Sangulya, Levon Galustyan ve Said Haraziya’nın Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildikleri bildirildi.


1946 doğumlu Valery Kvarçiya 1964 yılında liseden mezun oldu, 1969 yılında Tarih Fakültesi’nden mezun olarak, Abhazya Devlet Müzesi’nde uzman araştırmacı olarak göreve başladı.
1970-71 yıllarında SSCB Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptı. 1975-1980 yıllarında Abhazca Araştırma Enstitüsü’nde görev yaptı. Aynı zamanda Kabardey-Balkar Üniversitesi’nde yaptığı lisansüstü eğitimini tamamladı. 1985, 1988 ve 2002 yıllarında yayınlanan bilimsel çalışmalarının ardından 2005 yılında G.A. Dzidzeria bilim ödülünün sahibi oldu. 2003 yılında Moskova’daki dilbilimi enstitüsünde “Abhazya tarihi ve modern Toponimi” üzerine yaptığı doktora tezini savundu. Valery Kvarçiya üç dönemdir Abhazya Parlamentosu üyesi. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz