Köln Uluslararası Çerkes Kültür Festivali

0
711

Köln Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği geleneksel Uluslararası Çerkes Kültür Festivali Köln’de yapıldı.
Sergi, söyleşi, sinema, halk dansları ve konferanslarla devam eden 3 günlük program kapsamında ayrıca Leverkusen’deki Forum Salonu’nda da bir gece düzenlendi. Düzenlenen geceye Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Yeşiller Eyalet Milletvekili Arif Ünal, Leverkusen Belediye Başkanı Bernhard Marewski, Köln Meclis Üyeleri Ahmet Edis ve Malik Karaman, Avrupa Çerkez Kültür Dernekleri Federasyon eski başkanı Faruk Tamzok, yeni Başkanı Ertan Doğtaş, Köln Çerkez Kültür Derneği Başkanı Aykut Şahin ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Geceye Kafkasya’dan gelen şarkıcı Azamat Bekow, Ürdün’den gelen Amira Chetaw ve Annas Shoqar, Köln’den Çerkes müzik grubu Ensemble Gughe birbirinden güzel parçaları seslendirirken ünlü garmonistler Murat Kanşat ve Blan Jalouqa muhteşem müzikleri ile geceye renk kattılar.
Enseble Zori Maykoba, Köln Çerkes Derneği çocuk dans grubu Timaf ve Münih Çerkez Derneği Halk Dansları Grubu Ensemble Psede sahne aldı.


Düzenlenen gece hakkında konuşan Dernek Başkanı Aykut Şahin, “Her yıl Almanya’nın farklı bölgelerinde düzenlediğimiz buluşma gününün bu yılki programını Köln’de yaptık. Kafkasya’dan ve dünyanın birçok ülkesinden misafirlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. 1864 yılında sürgüne uğrayarak asimile politikalarına rağmen ayakta durmaya çalışan biz Çerkesler dünyanın dört bir yanına dağılsak bile kültürümüzü yaşatmaya ve özümüzden vazgeçmeyeceğimizi her fırsatta göstermeye devam ediyoruz. Bu tür festivallerin sürekliliğini temenni ediyorum. Gecede emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyor bizleri onurlandırarak gecemize katılanlara da saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi. Program kapsamında ayrıca, rejisörlüğünü Askerbiy Nagaplev’in yaptığı “Çerkes Kadınlar ” isimli belgesel de izleyici ile buluştu. (postaktuel.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz