Tarihi değiştirecek keşif

0
541

Şanlıurfa’da ortaya çıkartılan Göbeklitepe Tapınağı’ndaki bir taşı mercek altına alan uzmanlar, dünyada bizden önce de gelişmiş medeniyetlerin var olduğunun ortaya çıktığı görüşünü savundu.

İskoçya’nın Edinburgh Üniversitesi’nde görevli Profesör Graham Hancock, bölgede bulunan bir taşın üzerine oyulmuş gizemli sembollerin takımyıldızlarla bağlantılı olabileceğini keşfetti. Söz konusu taşın üzerindeki sembollerin yıldızlarla bağlantıları olduğunu savunan Hancock, “Bu taşın 13 bin yıl önce yok olan bir akıllı medeniyet tarafından oyulduğuna inanıyorum. O dönemde bir topluluğun bu yıldız bilgisinde olması imkansızdı. Bu da demek oluyor ki; çok ileri bir medeniyetti” diye konuştu.

‘Akbaba taşı’
İncelenen işaretler o dönem dünyaya çarparak mini bir buzul çağının başlamasına neden olan bir asteroid grubunu gösteriyor. Dünya üzerindeki yaşamın neredeyse tamamı söz konusu asteroidin dünyaya çarpması ve buzul çağının başlamasıyla yok olmuştu.

Araştırmacılar, Göbekli Tepe’de bulunan ve ‘Akbaba Taşı’ olarak bilinen dikitin üzerindeki canlılara ait olan sembollerin aslında o dönem Anadolu’dan izlenebilen gökyüzünde gözlenen takımyıldızları temsil eden astronomik semboller olduklarını keşfettiler. Vatan’ın haberine göre; daha önce aynı fikir Profesör Graham Hancock tarafından yazılan ‘Magicians of the Gods’ adlı kitabında da öne sürülmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz