Azınlık Vakıfları Temsilcisi Aralık’ta belli olacak

0
625

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en üst karar organı Vakıflar Meclisinde görev yapacak “Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi” için Türkiye’deki Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcülerden oluşan 7 azınlık toplumunun, vakıf sayıları doğrultusunda aday belirlenmesine ilişkin uzlaşıları gereği, bu yıl Yahudi cemaatinden bir kişinin aday gösterilmesi planlanıyor.

Vakıflar Meclisindeki “Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi” Türkiye’deki 167 cemaat vakfını temsilen seçiliyor. İlk olarak iki dönem üst üste Rum cemaatinden Laki Vingas’ın yürüttüğü “Cemaat Vakıfları Temsilcisi” olarak Aralık 2014’te Ermeni cemaatinden Toros Alcan seçilmiş, Alcan 2015 itibarıyla göreve başlamıştı.

Alcan’ın görev süresinin dolması öncesinde Türkiye’deki Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcülerden oluşan 7 azınlık toplumunun temsilcisi, son üç yılda yapılan çalışmaları ele almak ve Meclis’in yeni “Cemaat Vakıfları Temsilcisi” adayını belirlemek üzere bir araya gelecek.

Azınlık vakıfları, aralarındaki uzlaşı ve centilmenlik anlaşması gereği, Cemaat Vakıfları Temsilcisini vakıf sayılarını dikkate alarak belirliyor. Bu kapsamda vakıf sayısı gereği ilk temsilci Rum, ikinci temsilci Ermeni olurken, Yahudi cemaatinden bir kişinin “Cemaat Vakıfları Temsilcisi” adayı gösterilmesi öngörülüyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce geçen günlerde yayımlanan ilana göre, üyelerin görev süreleri doğrultusunda üç yılda bir gerçekleştirilen Vakıflar Meclisi seçimleri 24 Aralık 2017’de Ankara’daki Namık Kemal Ortaokulunda, 09.00- 16.00 saatleri arasında yapılacak. (dunyabulteni.net)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz