“Çoğul İstanbul Medyası”

0
607

23 Şubat-18 Mart 2018 tarihleri arasında Tütün Deposu’nda gezilebilecek Çoğul İstanbul Medyası sergisinde, İstanbul’un farklı dil, inanç ve kültürlerini temsil eden topluluk medyalarından örnekler sergilenecek

İstanbul’un kültürel çoğulluğunun araştırılması ve görünür kılınması amacıyla Bilgi Üniversitesi bünyesinde yürütülmekte olan proje kapsamında, İstanbul’da 1990 yılından bugüne çeşitli kültürel grupların yayımladığı gazete ve dergilerin sunulacağı bir sergi düzenlenecek.

1908 yılında kurulan, İstanbul’un yaşayan en eski gazetesi Jamanak’tan, dünyanın Ladino dilindeki tek haftalık yayını olan El Amaneser’e, Hemşinlililerin dergisi Gor’dan, Çerkeslerin sesi Jıneps’e, Kürtlerin 25 yıllık edebiyat dergisi Nûbihar’dan, İstanbul’un yaşayan en eski Rum gazetesi Apoyevmatini’ye dek geniş bir medya yelpazesini izleyiciyle buluşturacak olan sergi, farklı kültürlerin birbirleriyle iletişimine katkıda bulunurken, diğer yandan izleyicilere İstanbul’un kültürel çoğulluğunu bütünsel olarak görme imkânı sağlayacak.

Koordinatörlüğünü Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Bilmez’in yaptığı proje kapsamında düzenlenecek sergide ayrıca çoğul medyalardan içerik örnekleri ile bu yayınları çıkaran topluluk temsilcileriyle yapılan görüşmeler de görülebilecek. 23 Şubat-18 Mart tarihleri arasında açık olacak sergi, Tophane’de bulunan Tütün Deposu’nda ziyaret edilebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz