Uğur Mumcu 25 yıllık hasret

0
683

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 25. yıl dönümünde İstanbul Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı’nda andı.

Uğur Mumcu Anıtı’ndaki açıklamada, “Uğur Mumcu’nun her parçasından yeni gazeteciler doğuyor. Bizler bildiğimiz doğruları söylemeye devam ederken Mumcu’nun fikirleri bizlere rehber olmaya devam ediyor” denildi.

Uğur Mumcu Anıtı’ndaki anmanın ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde de bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Faillerin yargılanmaması kara leke”

Anıt’taki basın açıklaması öncesinde öldürülen gazeteciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Uğur Mumcu cinayetinin siyasiler tarafından verilen onca söze karşın aydınlatılmaması ve faillerinin yargı önüne çıkarılamamasının tarihte kara leke olarak durmakta.
Yaptığı haberler, yazdığı yazılar nedeniyle karanlık güçlerce hedef seçilen Uğur Mumcu emekten, eşitlikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimciydi.”

Gazeteci, yazar Uğur Mumcu ayrıca Ankara’da kabri başında ve evinin önünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan anmaya Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, oğlu Özgür Mumcu, kızı Özge Mumcu ve sevenleri katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz