“Yıldız Savaşları: Son Jedi”nin Kabardey yıldızı

0
570

“Yıldız Savaşları: Son Jedi” filminde şu anda Londra’da yaşayan Kabardey-Balkar doğumlu Temirlan Blaev de rol aldı. 10 Kasım 2007 doğumlu Temirlan’ın ailesi sekiz yıl önce Nalçik’ten Londra’ya taşınmış.
Bir cast ajansının Rusyalı çocuklar aradığını öğrenen annesi şansını denemek istemiş ve oğlunun fotoğrafını yollamış.
Temirlan 8 yaşına bastığında “Yıldız Savaşları” filminin seçimlerine çağırılmış. Yaşı küçük olduğu için kontratı ebeveynleri imzalamış. Derslerinin aksamaması için Temirlan’ın sahneleri hafta sonunda ya da resmi tatil günlerinde çekilmiş. Temirlan setteyken filmde minik rolleri olan Prens William ve Prens Harry de oradaymış.
Temirlan’ın annesi Oksana Blaev, On Kavkaz ajansına konuştu.

-Londra’ya yerleşmeniz kolay oldu mu? Oğlunuzun geleceği için eski yaşamınızı terk etmekte zorlanmadınız mı? Kabardey-Balkar’la ilişkiniz bitti mi?
-Londra’ya yerleşmek tabii ki kolay bir karar değildi bizim için. Kabardey-Balkar’da akrabalarımız ve arkadaşlarımızla yakın bir ilişki içindeydik, beraberdik. Ama dünyayı da tanımak istiyorduk, başka bir ülkede yaşamayı denemek istiyorduk.
Üniversitede İngilizce eğitimi almıştım, İngiltere’ye gitmeyi isterdim hep… Kabardey-Balkar’a akrabalarımızı ziyarete gidiyoruz, sık sık telefonlaşıyoruz.

-Bir röportajda oğlunuzun eğitiminin her şeyden önce geldiğini söylemiştiniz. Yine de oğlunuzu sinema dünyasına siz sokmuş oldunuz. Temirlan çok şanslı. Gelecekte hangi mesleği seçmek istiyor?
-Temirlan bu yıl ilkokulu bitirecek, eylül ayında önemli sınavları var. Matematik ve İngilizce eğitimi alıyor. Cumartesi günleri Rus okulunda futbol kursuna gidiyor, ayrıca haftada bir gün oyunculuk dersi alıyor.
Bu film, sinemadaki ilk deneyimiydi. Oyunculuk eğitiminin ona yararı olacağını düşündük, o da çok seviyor aldığı eğitimi.
Gelecekte ne yapmak istediğine kendisi karar verecek. Bizim bütün çabamız ne istediğini anlaması için gereken eğitimleri almasını sağlamak şu anda… Futbolcu ya da aktör olmak istediğini söylüyor ama henüz on yaşında ve fikirleri zamanla birkaç kez bile değişebilir.

-Filmde rol almasının ardından dikkatleri üzerine çekmiş olması Temirlan’ı nasıl etkiledi? “Şöhret hastalığı”na yakalanmaması için çaba gösteriyor musunuz?
-İlgiyi büyük bir soğukkanlılıkla karşıladı. Tabii ki hoşuna da gidiyor. Fotoğraf imzalamak ya da televizyon ve gazetelere röportaj vermekten memnun. “Şöhret hastalığı”na yakalandığına dair bir gözlemimiz yok.
(onkavkaz.com)

Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz