Bozüyük Kafkas Festivali

0
773

Bozüyük’te aktif olarak çalışmalarına devam eden Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nin İçişleri Bakanlığı desteğiyle düzenlediği “Kafkas Festivali”nde dans ekibi ve müzik gösterileri yapıldı.
“Bozüyük Kültürüne Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında düzenlenen festivalde konuşan Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Fehmi Nilifer, “Ekim 2017 tarihinden itibaren özellikle gençlerimize yönelik dil, yemek, müzik, dans kurslarımızı başarıyla tamamladık. Gençlerimiz için bir arada olmanın güzelliğini gösteren çeşitli aktiviteler organize ettik. Bu güzel geceyi bizimle paylaştığınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Nilifer’in konuşmasının ardından Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Çelik şunları söyledi: “Yaşadığımız coğrafya kültürel açıdan son derece zengin renkli bir coğrafya. Böyle bir renklilik ve zenginlik içerisinde yaşadığımız için çok şanslıyız. Biz de 154 yıldır bu ülkede bu renklerin bir parçası olarak varlığımızı sürdürmeye gayret ediyoruz.
Bu renkleri ve güzelliği yaşıyor olmaz bize aynı zamanda bir görev de veriyor. Bu görev nedir? Bu kültürü, bu mirası yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. ‘Bozüyük Kültürüne Sahip Çıkıyor’ projesi çok önemli bir proje.
Bozüyük’ü değerli kılan iki önemli kültürün bir arada paydaş olarak bir araya gelmeleri bir etkinlik zinciri oluşturmaları ve bu kültürü geleceğe taşımak için çaba göstermeleri son derece güzel ve çok değerli.
Kafkas Dernekleri Federasyonu’na üye derneğimiz Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nin böyle bir projenin paydaşı olduğunu duyduğumuzda çok mutlu olduk.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz