Geriş Köyü’nde bir sanat atölyesi

0
618

Ressam Setenay Özbek, Bodrum Yalıkavak Mahallesi’nin Geriş köyünde bir sanat atölyesi açtı. Yetişkinler ve çocuklar için tam anlamıyla bir sanat mabedi olacak atölyesinin açılışı 1 Eylül’de yapıldı.
Setenay Özbek, “Niçin Bodrum’a yerleştin?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Maviye tutkumdan olsa gerek diye cevap veririm. Bir ada çocuğu olarak daima denize yakın yaşamayı sevdiğim için gerçek bir kültür-sanat yarımadası olan Bodrum’da yaşamayı ve çalışmayı tercih ettim.
Bodrum her yıl Eylül’den itibaren sanatla yaşıyor. Büyük kentlerde zaman bulamadığımız için gidemediğimiz ya da kaçırdığımız sanat etkinliklerini Bodrum’da takip ediyoruz. Kişisel olarak istediğim zaman sosyalleşip, istemediğimde yalnız kalabildiğim eşsiz güzellikte bir yer. Burada insan kendini doğaya, tarihe, her şeyin doğalına, sakinliğe, sessizliğe, acelesizliğe bırakıp yaşadığı anın farkına varıyor.
Böylesi bir ortamda, gerçekleştirmeyi umduğum projelerim için enerjim olacağına inanıyorum.
Geriş’teki atölyemde çocuklarla ve yetişkinlerle resim çalışmaları yapıyorum. İlerideki günlerde yazar, müzisyen, sinemacı dostlarımı ve diğer sanatçıları bu atölyede konuk edeceğiz. Nisan ya da mayıs ayında bir festival yani ‘şenlik’ yapmanın projesini hazırladım. Uluslararası düzeyde ünlü ressam ve heykeltraş arkadaşlarım katılmayı kabul ettiklerini şimdiden bildirdiler.
Bodrum’da doğa, sanat ve tarih severleri sadece yaz mevsiminde değil, eşsiz güzellikteki bahar ve kış zamanlarında da aramızda görmeyi diliyoruz. “

Setenay Özbek kimdir?
1990 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları bölümünden dereceyle mezun oldu. Danimarka, İspanya, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, Sırbistan, İsviçre, Mısır, Almanya, Belçika, Çin gibi ülkelerde çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri ve atölye çalışmaları yaptı. Sırbistan Modern Sanatlar Müzesinde resmi bulunan sanatçı barış, evren, doğa ve varoluşla ilgili temaları işlemektedir.
(bodrumageldik.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz