Çerkes Kıyafetlerinin Zamanda Yolculuğu

0
793

Beylikdüzü Belediyesi ile Çerkes Kültür Evi Derneği’nin Çerkes Ulusal Kıyafet Günü dolayısıyla düzenlediği “Çerkes Kıyafetleri’nin Zamanda Yolculuğu” temalı program Yaşam Vadisi’nde gerçekleşti.
Üç bölümden oluşan programın birinci bölümünde, Çerkes kıyafetlerinin sunumu ve anlamını anlatan teatral bir sunum gerçekleşti. İkinci bölümde Adigece şarkıların seslendirildiği görsel bir şölen yaşandı. Üçüncü ve son bölümde ise Çerkes mahalli düğünü yapıldı.
Çerkes kıyafetlerinin özellikleri ve Çerkes kültürünün anlatıldığı programda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkes Kültür Evi Derneği Başkanı Ömer Çötok, “Biz Çerkesler olarak kültürümüzü yaşıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz. Ama kültürümüzü Çerkes olmayan dostlarımız da tanısın, asıl gayemiz amacımız bu” dedi.
Milli kıyafetlerin halkları halk, ulusları ulus yapan milli değerler olduğunu belirten Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya ise “Biz Çerkesleri, Çerkes kimliğini ön plana çıkarıp, dünyada bizi var eden dilimiz, kültürümüz ve milli kıyafetimizdir. Bu kıyafetimiz cesareti, özgürlüğü, tevazuyu, acıyı, sevgiyi yani insani değerler ile ilgili her şeyi tarif eder. İnsanlık var olduğundan beri üretilmiş dünyada dört halkın kendine ait kıyafeti vardır. Bu dört halktan bir tanesi Çerkeslerdir. Bu nedenle tüm Çerkeslerin kıyafet gününü kutluyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz