KAFFED, KAFİAD Ortak Heyeti Maykop’ta

0
788

Maykop’ta temaslarda bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Kafkas İş Adamları Derneği (KAFİAD) heyeti Adigey Cumhurbaşkanı Murat Kumpilov ile bir araya geldi

Maykop’ta temaslarda bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Kafkas İş Adamları Derneği (KAFİAD) heyeti Adigey Cumhurbaşkanı Murat Kumpilov ile bir araya geldi.

Görüşmeye; KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, KAFFED Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Şekerci, KAFİAD Başkanı Yusuf Kamil Taymaz, KAFİAD Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Turan, Adigey Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pyotır Garnaga, Halkla ilişkiler ve Haberleşme Komitesi Başkanı  Şhaleho Asker, İnsani Yardım Enstitüsü Başkanı Lıuju Adam, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Kuane Anzaur, Eğitim ve Bilim Bakanı Çeraşe Anzaup, Kültür Bakanı Aule Yuri, Adigey Kamu Yönetimi Başkanı Thakuşine Murat, Adige Cumhuriyeti Parlemento Başkanı Vlademir Narojnıy ve Adige Derneği Başkanı Lımışeko Ramazan katıldı.

Murat Kumpilov görüşmede, diasporayla ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade ederek; “Çerkesleri birleştiren Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Çerkes yatırımcıları bünyesinde toplayan Kafkas İşadamları Derneği (KAFİAD) ile Kültür, dil, ekonomi ve yatırım alanlarında işbirliği için büyük planlarımız var” dedi.

Kumpilov, “Yurtdışında yaşayan soydaşlar büyük bir potansiyele ve Adigey ekonomisine yatırım yapma arzusuna sahipler. Biz de bu konularda onlara her türlü yardıma hazırız” dedi.

Öncelikle iş dünyasının Adıgey’de yatırım imkanları araştırılacak. Bu kapsamda Adigey Cumhuriyeti DEİK’e katılım için resmi başvurusunu yapacak.

Karşılıklı resmi ziyaretler organize edilerek, sosyal ve Kültürel alanlarda da işbirliği kapasitesi genişletilecek, Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü ile yakın işbirliği içerisinde programlar yapılacak. KAFFED ile ortak sportif ve kültürel faaliyetler ile çocuk ve gençlik kamplarının sayısı artırılacak.

""

 

""

Kaynak.kaffed.org

Sayı : 2019 02

Yayınlanma Tarihi: 2019-02-20 00:00:00