SAÜKAF

0
730

Türkiye’deki farklı üniversitelerin Kafkas toplulukları Jıneps üzerinden kendilerini anlatmaya devam ediyor

Topluluğumuz Sakarya Üniversitesi’nde bir Kafkas topluluğunun eksikliğini hisseden, farklı şehirlerden gelen öğrenci kardeşlerimiz tarafından Sakarya Üniversitesi Kafkas Kültürü Müzik ve Halk Dansları Topluluğu (SaüKaf) adıyla 25 Mart 2013 tarihinde kuruldu.
Diasporada yer alan diğer üniversite topluluklarıyla etkileşim halinde bulunup toplumsal bilinci aşılamak ve giderek asimile olan kültürümüzün ve gençlerimizin korunması için çalışmayı amaç haline getirmiştir. Kültürümüzü tanıtmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve diasporadaki gençlerin birbiriyle kaynaşması için aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Faaliyetlerimiz

Dönem başında yaptığımız yönetim kurulu seçimi ve çalışma komisyonlarının kurulmasının ardından yıllık plan çıkartıp çalışmalara başlandı. Düzenli bir hale getirmeye çalıştığımız etkinliklerden biri olan “Okuma Günü”nde önceden belirlediğimiz konu hakkında araştırma yapıp gerek kendi aramızda gerekse uzman kişilerle toplantılar düzenlendi. Ayrıca bu çerçevede bir grup ile kitap paylaşımları yapıldı. Sene içinde kahvaltı, haluj gecesi, piknik, film gösterimi, köy ziyaretleri ve toplantılarla çeşitli illerden üniversite topluluklarıyla bir araya gelindi. Aynı zamanda Sakarya’da bulunan Kafkas ve Abhaz derneğiyle ortak çalışmalarda da bulunuyoruz.

Nisan etkinlikleri

Nisan ayı SaüKaf için adeta etkinlik ayı haline geldi. Kutlamalar, gösteriler, etkinlikler devamlılık gösterdi.
24-26 Nisan SAÜ’19 Bilim Kültür Sanat ve Spor Günleri’nin ilk gününde uluslararası öğrenci toplulukları standımızda yer aldı. Çeçenlerin yöresel bir oyunun ardından topluluğumuz düğün yaptı.
25 Nisan Adige Bayrak Günü kutlamasız geçmedi. Adigey Cumhuriyeti Başkanı Murat Kumpıl’ın ve devamında 12 kişilik bir protokolün katılımıyla Sakarya’nın Maksudiye Köyü’nde program gerçekleşti. SaüKaf olarak bardaklardan yaptığımız Çerkes bayrağı ve Başkan’ın konuşmasının ardından gerçekleşen düğün ile etkinliğe renk katıldı.
27 Nisan’da ise Sakarya Kafkas Kültür Derneği’nin düzenlediği gösteride üç ayrı yaş kategorisinden oluşan dans topluluğunun “Nart Dans” bölümünde yer aldık.
Ayın son etkinliği ise 28 Nisan günü Balbalı Mesire Alanı’nda düzenlenen piknik oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz