Avrupa Konseyi’nden barış süreci çağrısı

0
503

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier, Türkiye’de bazı milletvekilleri ve mahkumlar tarafından devam ettirilen açlık grevlerinin son bulmasını memnunlukla karşıladığını belirtirken, barış sürecinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.
Euronews Türkçe’nin aktardığı habere göre Pasquier, “Siyasi ve yasal konuların insan hayatını tehlikeye atan eylemlerle değil, diyalog ve müzakereyle çözülmesi gerektiğine güçlü bir şekilde inanıyorum. Bu yüzden taraflara bölgenin istikrarına katkıda bulunacak ve büyük ölçüde ihtilaç duyulan barış sürecini yeniden başlatmaları çağrısı yapıyorum” ifadesini kullandı.

Yeni yargı stratejisi

AKPM Başkanı, yeni yargı stratejisin Venedik Komisyonu ve AKPM’nin verdiği tavsiyeler doğrultusunda yetkililerin eksikliklerle ilgili anlamlı adımlar atması ve bunun da siyasi yaşamın normalleşmesine katkıda bulunması temennisinde bulundu.
Yeni yargı stratejisinin, AİHM içtihatları uyarınca medya ve basın özgürlüğünü özellikle yeniden tesis edilmesine katkı vermesini isteyen AKPM Başkanı, Avrupa Konseyi’nin bu konuda Türkiye’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz