“Zafer İçin Teşekkürler Dedeme”

0
686

Dünya Abaza Kongresi (DAK) onursal üyesi Abhaz yönetmen Timur Tania’nın “Zafer İçin Teşekkürler Dedeme” adlı filmi Rusya’daki prömiyerinden sonra gösterime girdi.

Yönetmen Tania, “Bu benim ilk uzun metrajlı filmim ve gösterime girdiği için inanılmaz mutluyum. Prömiyerden sonra ilk tepkileri almaya başladım. İnsanlar yanıma gelerek mutlaka bir kere daha izleyeceklerini ve yakınlarını da mutlaka getireceklerini söylediler” sözleriyle duygularını paylaştı.Film fikrinin henüz çocuk yaşlarındayken doğduğunu, ‘ilham kaynağının’ ise kendi dedesi olduğunu sözlerine ekleyen Tania, “Dedem çocukluğumda bana her zaman hikâyeler anlatırdı ve o zamanlar hikâyelerine dayanan bir film çekmeye karar vermiştim. Ve şimdi, yıllar sonra, çocukluk hayalimi gerçekleştirmeyi başardım. Bu hikâyeleri ekrana yansıtabilme isteğimin yönetmen olmaya karar vermemde büyük rol oynadığı söyleyebilirim” dedi.
Filmde, Timur Tania’nın “Narty İz Abhazii” KVN ekibinden arkadaşı olan, Abhazya’da “Ujas” (korkunç) lakabı ile tanınan Timur Arşba da küçük bir rol üstlendi. Timur Arşba prömiyerde de dostunu yalnız bırakmadı.Filmde sıradan Moskovalı bir çocuk, büyükbabasını ziyaret etmek için babasıyla birlikte Abhaz köyüne geliyor. Orada çok arkadaş canlısı olmayan köylü çocuklar ve hemen âşık olduğu bir kız ile karşılaşıyor. Dedesi sürekli olarak, çocuk için tamamen yeni bir dünyanın kapılarını açan, ona yaşamın temel değerlerini öğreten ve onu gerçek bir erkek gibi eğiten, şanlı askeri geçmişi hakkında hikâyeler anlatır.

Filmin başrollerinde Rus aktörler Egor Beroev ve Kseniya Alferova yer aldı. Dede rolünü ise ünlü Abhaz aktör Kyasou Hagba oynadı.
(abaza.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz