“Marjinal” Medya’dan

0
615

ABD savcıları Halkbank hakkında iddianame hazırladı

ABD’de Manhattan’daki federal savcılar “İran’a yönelik yaptırımların delinmesi, kara para aklama ve dolandırıcılık” iddiasıyla Halkbank hakkında iddianame hazırladı.
İddianamede “Halkbank’ın üst yönetimi yüksek düzeyli Türk hükümeti yetkilileri tarafından desteklendi ve korundu” ifadeleri kullanıldı. (16.10.2019 – Birgün)

Almanya’dan Türkiye’ye silah satışında rekor

Almanya, Suriye operasyonu nedeniyle silah satışına getirilen kısıtlamaya rağmen bu yıl Türkiye’ye silah ihracatında rekor kırdı. Türkiye’ye silah satışları son 14 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.
Türkiye 2019 yılının ilk sekiz ayında Almanya’dan 250 milyon 400 bin euro değerinde silah ithal etti. Söz konusu rakam, henüz sene sonu gelmemiş olmasına rağmen, Türkiye’nin 2005’ten bu yana en fazla ithalatı bu yıl yaptığını gösteriyor. Rakamlar, Sol Parti Meclis Grup Başkanvekili Sevim Dağdelen’in soru önergesine yanıt veren Almanya Ekonomi Bakanlığı’na ait.
(17.10.2019 -dw.com)

Emperyalist pişkinlik!

13 maddelik anlaşmanın ilk üç maddesi ise NATO müttefiki iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini teyit edildi. İki ülkenin eşgüdüm yapacağı bir başka alan da “IŞİD ile mücadele” olarak yeniden kayda geçirildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin mal varlığının da araştırılarak 60 gün içerisinde raporlaştırılmasını içeren bir dizi yaptırımın ise ateşkes tamamen sağlandığında rafa kalkacağı, anlaşma maddeleri arasında yer aldı.
(19.10.2019 – Birgün)

Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkat çeken yorum

Cumhuriyet gazetesine konuşan Canan Kaftancıoğlu, harekâta ara verilmesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
“Bu konuya ilişkin, “6 asker şehit oldu, 21 sivil yaşamını yitirdi. Bu insanlar neden öldü” sorusunu sormak istiyorum.” diyen Kaftancıoğlu, “Operasyonun başladığı günden itibaren gerçekten barışı savunan, savaşın kimseye faydası olmadığını söyleyen insanlar nasıl susturuldular ve cezalandırılıyorlar? Diplomasi diyerek savaşı değil, barışı savunanları niye vatan haini ilen ettiler?” şeklinde konuştu.
(20.10.2019-internethaber.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz