Seteney Kadın Çalışma Grubu

0
653

İstanbul’da yaşayan Çerkes kadınlar, Bağlarbaşı’ndaki İstanbul Kafkas Kültür Derneği Seteney Kadın Çalışma Grubu’nun “Sen olmadan bir eksiğiz, bekliyoruz” daveti üzerine 20 Ekim Pazar günü kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Büyük kent yaşamında kültürün devamlılığı ve bunun sonraki kuşaklara doğru biçimde aktarılmasında, kadınların rolü şüphesiz yadsınamaz. Seteney Kadın Çalışma Grubu bundan hareketle kadınlara bir dayanışma, üretme, öğrenme ve paylaşma ortamı sağlamak üzere bir aradaydı. Kahvaltı organizasyonuna da yine İstanbul Kafkas Kültür Derneği ev sahipliği yaptı. Kadınlar halihazırda derneğin hem yönetim kadrolarında hem de birçok farklı kolunda görev alıyor olsalar da böylesi bir ortamda bir arada olmalarının yaratacağı sinerjinin kıymetinden ve ortaya çıkaracağı değerden söz edildi.

Grubun çalışma yapacağı alt komisyonlar,
• Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu
• Çerkes El Sanatları ve Atölye Çalışmaları Komisyonu
• Eğitim Komisyonu
• Sosyal Etkinlikler Komisyonu
olarak belirlendi. Yapılacak çalışmalarla sadece kadınların hayatlarına dokunmak değil, onlar vasıtasıyla aile bireylerinin, aile ve toplum büyüklerinin, çocukların hayatlarına da değer katılmasının amaç edildiği vurgulandı. Kent yaşamının zorlu ortamında özellikle desteklenmesi ve yalnız olmadığını hissetmesi gereken üniversite öğrencileri, toplum büyükleri ve ev emekçisi kadınlar için yapılabilecekler özellikle konuşuldu. Oluşacak bu dayanışma ve üretim hareketinin kadınlardan başlayıp, onların temas ettiği herkese ne şekilde yayılacağı tartışıldı.

Grubun alt komisyonlar hakkında yaptığı bilgilendirmeden sonra katılımcıların alt komisyonlardan hangilerine katkı sunabileceği soruldu ve komisyonların daha da geliştirilebilmesi için önerileri alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz