Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

51. Bölge’nin gizemi

Uzay meraklılarıyla sohbetlerimde bana en çok sorulan sorulardan biri de Amerika’da gerçekten 51. Bölge adı verilen gizli bir yer var mı ve NASA acaba burada dünyaya inen uzaylıları ve UFO’ları saklıyor mu? Aslında resmi adı bu olmasa da Nevada eyaletinin çöllerinde 51. Bölge diye bilinen askeri bir test bölgesi mevcut ama bu askeri alanı dünyaca ünlü bir yer haline getiren 1950’lerden beri anlatılan komplo teorileri.

Bu komplo teorilerinin en bilineni de 1947’de New Mexico’daki Roswell kasabası civarında düşen sözde bir UFO’nun parçalarının ve kurtarılan uzaylı dostlarımızın gizlice 51. Bölge üssüne getirilip, ABD’li uzmanlarca burada saklanması ve incelenmesi. Bence tamamen hayal ürünü olan bu ve benzeri komplo teorileri özellikle internetin de etkisiyle popüler kültürün odağı olmaya devam ediyor ve bu teorilere gerçekmiş gibi inanan birçok insan var. Hatta geçen aylarda sosyal medya üzerinden meraklıları “Storm Area 51” yani 51. Bölgeye baskın adı altında bir kampanya başlatıp binlerce kişiyle bu bölgeye akın etmeyi planlamışlardı. 2 milyona yakın kişi kampanyaya destek sözü vermesine rağmen ancak 150 kişilik küçük bir grup üssün kapısına gelip ET’nin kuzenlerini kurtarmaya çalıştı ama yeşil antenli minik dostlarımıza maalesef ulaşamadılar.

Peki bu 51. Bölge nasıl bir yer, ne amaçla kurulmuş? Las Vegas’ın yaklaşık 130 kilometre kuzey batısındaki bu bölge 1950’lerde soğuk savaş döneminde yüksek irtifada gözlem yapabilen U-2 keşif uçaklarının üretim ve testlerinin yapılması amacıyla CIA tarafından kurulmuş gizli bir askeri üs. O zamanlar üssün kurulduğu alana Paradise Ranch yani Cennet Çiftliği adı verilmiş ve birçok gizli askeri havacılık projesinin merkezi olmuş. Ayrıca UFO’lar olmasa da çeşitli yollarla soğuk savaş döneminde ele geçirilen Sovyet savaş uçaklarının teknolojileri burada incelenmiş ve bu sayede özellikle F-4 Phantom uçaklarına Sovyet MIG-17 sistemlerine üstünlük sağlayacak birçok modifikasyon yapılmış. Yani soğuk savaş döneminin en aktif askeri alanlarında biri.

Her ne kadar Amerikan hükümeti bu bölgenin gizli UFO ve uzaylı araştırmalarıyla bir ilgisi olmadığını söylese de bu söylemlerin 51. Bölge’nin UFO meraklılarının odağı olmasını engellemeyeceği aşikâr. Zaten komplo teorilerini gizemli kılan en birinci etken hükümetin halktan hep bir şeyler gizlediği fikri değil mi?

Orasını bilemeyiz ama ben yıllar önce bir test için bu üsse gittiğimde hiç ET’ye benzer kimseye rastlamadım… Gerçi sağdaki küçük köhne binanın camından bakan sanki pörtlek gözlü bir şey gördüm gibi ama olamaz, yok yok ben yanılıyorumdur kesin. Aman ha yarın “NASA mühendisi, Jıneps Gazetesi’ne 51. Bölge’de uzaylı gördüm diye açıklama yaptı, flaş flaş” diye haber çıkmasın. Dünya bizim, dışarıdan kimseyi almıyoruz şimdilik.

Sayı: 2020 01
Yayınlanma Tarihi: 2020-01-01 00:00:00

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Sırrı Oğuz
Sırrı Oğuz
1966 yılında Sinop’ta doğdu. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ABD’de Ohio State University’den uçak mühendisliği ve University of California’dan uzay mühendisliği mastırları aldı. 1994-2008 yılları arasında uçak ve uzay sistemlerinde kullanılan piroteknik malzemeler ve pilot fırlatma koltukları konusunda proje ve dizayn mühendisi olarak çalıştı. 2008’den beri NASA Johnson Uzay Merkezi’nde insanlı uzay aracı piroteknik sistemler yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları

Uzayın kahramanları – Astronotlar

Her mesleğin kendine göre riski var. Ama bilim uğruna yüzbinlerce ton yakıtlı bir roketin en tepesinde küçük bir kapsül içinde uzaya fırlatılmayı meslek edinen...

Neuralink – İnsan beyninin yapay zekâ ile savaşı mı?

Geçen ağustos ayında yüzyılın belki de en eksantrik girişimcisi diyebileceğimiz Elon Musk ilk defa kafasına bir çip yerleştirilmiş Gertrude adındaki denek bir domuzu basın...

Mars’a yolculuk

Bugün dünyaya baktığımızda oldukça zor bir dönemden geçtiğimizi görmek zor değil. Küreselleşme, artan karbon emisyonları, savaşlar, aşırı nüfus, gelir ve yaşam kalitesindeki eşitsizlik ve...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img