Jıneps Ekim ’20 sayısı yayınlandı

0
1362

Jıneps’in Ekim 2020 sayısını gazete aboneleri ile PDF formatında paylaştık. Gazeteyi bu ay da sizlere basılı olarak ulaştıracağız.

Ekim 2020 sayımızda;

  • Vaynakhların Sesi – Вайнахан Аза” sayfasının yayınına başladık.
  • Keraşe Tembot’u tanıtan yazıyı anavatandan Tabiş Murat anadilde kaleme aldı.
  • Türkiye’deki bir TV kanalında ilk kez Adığece bir film gösterildi. Vladimir Bitokov’un senaryosunu yazıp yönettiği “Derin Nehirler” adlı filmi Jıneps okurları için Selman Büyükgüngör yorumladı.
  • Kızılot Köyü’nü (Wuspl’ıj Hable) sizlere Cemil Biçer tanıttı.

Jıneps’te bu ay yayımlanan söyleşilerimiz ise şunlar:

– Türkiye’de Yeşiller Partisi kurulurken Akanda Taştekin de Almanya’da yaşayan politikacı Cem Özdemir’e sorularını Jıneps okurları için yöneltti. Özdemir’in Çerkes kimliği ve anavatanla ilişkilerinden Yeşiller Partisi’ne, Almanya’daki dil politikalarına değin merak edilen pek çok konuya dair görüşlerini öğrendi.

-Yaşar Güven, Abhazya’da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin ortak proje hibe çağrısı kapsamında başarı ile yürütülen sosyal proje ekibinden Betül Erşan (Marşan) ile ‘Abkhaz Desk’ 2018-2019 hakkında çevrimiçi sohbet etti.

-Gazeteci Hikmet Adal,  FK 1864 taraftarlarının gönlünü maç bitiminde yaptığı danslarla fetheden oyuncu Salman Atlukhanov ile buluştu.

-Birgül Asena Güven, Osmaniye Köyü’nün “Meramıza Dokunma!” çağrısının ayrıntılarını Ercan Aslan’dan dinledi.

-Perit Jan Aydemir’in Adige-Abaza ezgilerinden oluşan “Лъэмыж – Köprü” adlı albümünün ekimde yayımlanacağı haberi üzerine genç müzisyenle söyleşiyi yakın arkadaşı Hasan Kaan Durmuş yaptı.

Mefeş’uko Şengül’ün “Çok seviyorum Mıyekuape’yi, yağmur sonrası ağlamış da susmuş, annesini arayan yetim bir çocuk gibi…”diye tanımladığı kente, anavatana dönüşünü, yaşam öyküsünü Sinem Kılıç aracılığıyla Gül Yılmaz sizlere aktardı.

Ekimde de ana gazetenin yanı sıra anadilde bir ek yayımlayarak dijital formatta sizlere ulaştıracağız. Gerek ana gazete gerekse anadilde eklerimiz için yazılarınızı bize yollayın, paylaşalım.

Jıneps

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz