Karanfilli protesto

0
706

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) üye derneklerine mensup binlerce kişi, ev hapsinde tutulan Çerkes aktivist Martin Koçesoko’nun 3 Eylül’de görülecek duruşması öncesinde Rusya Federasyonu’nu protesto etti.
Çerkesler, güvenlik gerekçesiyle büyükelçilik yakınlarında eylemlere izin verilmemesi nedeniyle 1 Eylül Barış Günü’nde “Martin için adalet” mesajını Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak iliştirdikleri binlerce karanfili Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne gönderdi.
KAFFED, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde Çerkes Kültürü ile ilgili faaliyet gösterirken 7 Haziran 2019’da gözaltına alınan Xabze Xase Başkanı Martin Koçesoko’ya yöneltilen uyuşturucu suçlamasının hem Rusya Federasyonu’nda hem de Türkiye’deki ve dünyanın farklı ülkelerindeki Çerkes diasporasında tepki ile karşılandığını belirtti.
KAFFED’den yapılan açıklamaya göre eylemde, KAFFED Genel Başkan Yardımcıları Adnan Arslan ve Ünal Uluçay tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Martin Koçesoko’ya yönelik bu baskılar örgütlenme özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün ve etnik ayrımcılık yasağının açık ihlali niteliğindedir.
Çerkes aktivistlere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılara ve engellemelere son verilmesini talep ediyoruz. Martin Koçesoko için adalet isteğimizi bir kez daha yineliyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ancak ‘adil bir barış’ ortamının sağlıklı ve sürdürülebilir olacağını tüm taraflara bir kez daha hatırlatıyoruz.”
3 Eylül’de görülen Koçesoko davası bu kez 23 Eylül’e ertelendi. 23 Eylül’de görülen duruşmada ise 7 Ekim’de devam edilmesine karar verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz