‘Karşılaşmalar’ sergisi

0
1706

23 Eylül 2020 tarihinde İstanbul’da Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ahmet Özel küratörlüğünde “Karşılaşmalar/Contemporary Turkish Art” başlıklı bir sergi açılışı gerçekleşti.


Feride Binicioğlu’nun da eserleriyle yer aldığı sergide çağdaş Türk resminin temsilcisi toplam 19 sanatçının eserleri var. Ahmet Özel’in 1996’dan beri kullandığı “Karşılaşmalar”, “her türlü yolculukları, yaşamdaki istasyonları, dostlukları, birlikte yol yürümeleri, yol ayrımlarını, kader anlarını kısaca geniş anlamda hayatın kendisini ve evrelerini anlatıyor” (Sergi kataloğundan).
Açılışta söz alan Ahmet Özel, hiçbir müdahale olmadan kendi sanatsal tavrında özgün olmayı başarabilmiş olarak bir araya gelen bu 19 sanatçının eserlerinin aslen 4 Nisan’da Hollanda Den Haag’da Pulchri Sanat Merkezi’nde bir sergide yer alacağını, ancak serginin pandemi sebebiyle gelecek yıla ertelenmesiyle bugün İstanbul’da sanatçıyla buluşarak böyle bir zamanda bir umut ortamı yarattığını dile getirdi. Özel, sergide yer alan 100’e yakın çalışmanın büyük boyutlu çalışmalar olduğunu vurgulayarak “Tophane-i Amire bilindiği gibi son derece görkemli bir mekân. Bu mekân içerisinde yaşayan Türk resminin genç-orta yaş kuşağını temsil eden çok değerli eserler bir arada. Sergiyi Bağımsız Sanat Vakfı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi birlikte organize ediyor” dedi.
Sergide yer alan diğer sanatçılar: Bahar Kocaman, Bahri Genç, Berna Erkün, Engin Beyaz, Erhan Lanpir, Erkan Özdilek, Figen Batı, Hülya Yazıcı, Kerim Kılıçarslan, Korkut Tiryaki, Mehtap Özdemir, Murat Kurt, Müfit İşler, Nur Özalp, Ruşen Eşref Yılmaz, Sabahat Çıkıntaş, Şeniz Aksoy.
Bağımsız Sanat Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen sergi 21 Ekim 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Haber: Jade Cemre Erciyes

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz