HDP 8. yılını kutladı

0
653

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) sekizinci kuruluş yılı büyük coşkuyla kutlandı. Bostancı Gösteri Kültür Merkezi’ndeki etkinlik, COVID-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti.

Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Tayyip Temel, Saruhan Oluç, Meral Danış-Beştaş, Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Musa Piroğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Etkinliğin gerçekleştiği salona birçok dilde, “Biz kadınlar, özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız”, “Bizler hak, hukuk, adalet için mücadeleyi yükseltiyoruz”, “Birlikte aydınlık günler için buluşuyoruz” yazılı pankartlar asılıydı.
Sık sık “HDP umuttur umut dimdik ayakta”, “HDP halktır halk burada”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganlarının atıldığı etkinlikte önce kutlama mesajları okundu.

Demirtaş: HDP sen bir pırlantasın

Edirne Cezaevi’nden mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, “Siyasetin bunca kirlendiği zamanda sen bir pırlantasın HDP. İstedikleri kadar çamur atsınlar, sen en değerlimizsin. İyi ki doğdun HDP. Nice yıllara…” dedi.
Kandıra Cezaevi’nden mesaj gönderen Figen Yüksekdağ da “Sen bizim sesimizsin HDP, iyi ki varsın” dedi.

Uğurlu: Biz alanlardayız

Daha sonra konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu şu ifadeleri kullandı: “Belki HDP kurulalı 8 yılı doldurdu. Ama HDP yürüyüşü sekiz yıllık değil. İyi ki de HDP’yi kurduk, iyi ki de bir araya geldik. Erdoğan ‘Onların yeri sokaklardır’ dedi. Doğru dedi, bizim yerimiz sokaklardır biz buralarda var olduk.

Parlamentoda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan zerre geri adım atmayacağız. Bunu düşmanımız da bilsin dostlarımız da. Tüm baskılara rağmen alanları terk etmeyeceğiz. Mücadeleyi her gün daha fazla yükselteceğiz. Mücadelemiz her geçen gün yükseldiği için bize saldırıyorlar. Biz korkmuyoruz, biz çok bedel ödedik. Biz güneşi suyla toprakla buluşturacağız.”

Etkinlikte HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da birer konuşma yaptı.
Etkinlik; Pınar Aydınlar, Rojda ve Beksav Müzik Topluluğu’nun söylediği şarkılar ile sona erdi. Tüm salon ve sahnedeki sanatçılar, “Çav Bella” isimli şarkıyı birlikte söyledi. (Bianet)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz