‘Demokrasi Kampı’

0
520

Almanya’da ve Avrupa’nın farklı kentlerinde yaşayan, Vladimir Putin karşıtı Rusya Federasyonu vatandaşları tarafından “Putin terörünü durdurun” sloganıyla, Berlin’deki Brandenburg Kapısı’nda düzenlenen “Demokrasi Kampı” etkinliği 9 Mayıs’ta sona erdi.

Putin’in baskı rejiminin hedefi ve kurbanı olan 22 kişinin posterlerinin de yer aldığı “Demokrasi Kampı” alanında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Alman ve Rus insan hakları savunucuları ve siyasetçilerle yapılan görüşmeler YouTube’da yayımlandı.

Bir ay boyunca kesintisiz devam eden etkinliklerde birçok protesto gösterisi yapıldı. Alexei Navalny’yi destekleyen yürüyüş etkinliğinin yanı sıra Ukrayna, Belarus ve Çeçenya için özel toplantılar gerçekleştirildi. Çeçenlerle ilgili yapılan toplantıda Çeçen savaşları esnasında ve Çeçenya’da insan hakları mücadelesi verirken yaşamını yitirenler de anıldı.

“Demokrasi Kampı”nın düzenleyicilerinden Vladimir Papkov, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Çeçen savaşlarında yaşamlarını yitirenleri ve Çeçenlere uygulanan soykırımı anmak için bir sergi açtık. Bombalanmış Çeçen kentlerinin görüntüleri gerçekten dehşet vericiydi. Anavatanlarını terk etmek zorunda bırakılan ve Almanya’da yaşamlarını sürdüren Çeçenlere destek olan Alman uzman ve aktivistler de etkinlikte bir sunum yaptı. Avrupa Birliği ülkelerinde yaklaşık 200 bin Çeçen var ve bunlardan 50 bin’i Almanya’da yaşıyor”.

 

Haber: Serap Canbek

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz