‘Makul kadın’ yaratmak isteyenlere izin vermiyoruz

0
938

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri’nin 11. Kadın Konferansı, İstanbul Avcılar’daki Mira Palas Salonu’nda yapıldı.

9 Temmuz’da gerçekleştirilen konferansa HDK Eş sözcüsü İdil Uğurlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Açılış konuşmasını yapan HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu sözlerine, ömrünü özgürlük mücadelesine adayan kadınları anarak, özgürlük ve demokrasi mücadelesi nedeniyle cezaevlerinde tutulan kadınları selamlayarak başladı. Uğurlu, kadınların tüm dünyada baskılara karşı durdurduğunu ve ‘makul kadın’ın yaratılmasına izin vermediğini söyledi. Suç örgütleri ile devletin ilişkisine dair konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Medya, yargı, iktidar ve bürokrasisiyle boğazına kadar her türlü kirli suça batanlar bizim temiz siyasetimizi yargılayamazlar. Onları yargılayacak olan bizleriz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz