Öfkeliyiz ve haykırıyoruz!

0
609

Bu acıyı ve içimizdeki öfkeyi anlatacak kelimeler maalesef yok…

Hatay Reyhanlı’da yaşayan 80 yaşındaki bir kadın, dün evine giren, suç dosyası oldukça kabarık (uyuşturucu kullanma, satma, hırsızlık, tecavüz…) olduğu halde serbestçe dolaşabilen bir cani tarafından saldırıya uğradı ve hepimizin yüreğini dağlayan bir ateş düştü Reyhanlı’ya…

İKKD-Seteney Kadın Çalışma Grubu olarak, başta Reyhanlı Çerkes Derneği Başkanı Uğur Pihava’nın paylaşımlarını ve bu konuda haykıran tüm grupları dikkatle takip etmekteyiz. Biliyoruz ki yaşanan acının hiçbir şekilde telafisi yok ancak suçlunun şimdilik yakalanıp cezaevine gönderildiği bu davanın takipçisi olacağımızı, sanığın yeniden salıverilmesi durumunda sesimizin çıktığı kadar haykıracağımızı ve caninin ey yüksek cezaya çarptırılması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyoruz.

Yaşadığımız ülkenin özellikle son yıllarda hoyratça savrulduğu nokta endişe vericidir, hatta iç karartıcıdır. Başta kadına olan şiddetin cezasız kalması ve kabaran dosyaların sürekli sümen altı edilmesi ve yasal düzenlemelerde en ufak bir caydırıcı unsur bulunmaması, hukuk ve adalete olan inancımızı yerle bir etmektedir.

ÖFKELİYİZ ve HAYKIRIYORUZ!

Bu sorumsuz düzeni kuranlara ve besleyenlere, ayyuka çıkmış sorunları görmezden gelenlere, toplumda artık neredeyse hiç kalmamış güven duygusunun yitirilmesine sebep olanlara, ülkeyi ve geleceğimizi karartanlara sesleniyoruz.

İnsana, insanlığa, hayvana ve doğaya dair suç işleyenlere ARTIK DUR DEYİN!

Suç işleme potansiyeli olanlara caydırıcı cezalar içeren hukuki düzenlemeleri bir an önce YAPIN!

Kadına ve çocuğa şiddet uygulayanlara ağırlaştırılmış CEZAİ YAPTIRIM UYGULAYIN!

Ve en önemlisi bu iklimin arkasındaki sosyolojiyi REHABİLİTE EDİN !

Sevgili Reyhanlılar ve Reyhanlı Çerkes Derneği, bilmenizi isteriz ki YANINIZDAYIZ!

 

İKKD (İstanbul Kafkas Kültür Derneği)

Seteney Kadın Çalışma Grubu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz