‘Bihaber’

0
1245

Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının açıklanmasından bir süre sonra alınan önlemlerden biri de 65 yaş üstü yurttaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması oldu. İş yerleri ve fabrikalar çalışmaya devam ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘lebaleb’ olmasıyla övündüğü kongreler kapalı salonlarda gerçekleştirilirken, pandeminin faturası çoğunlukla 65 yaş üstü yurttaşlara kesildi.

Pandemi sürecinde hem sağlıklarını kaybetmekten korkan hem de tüm sosyalleşme alanları ellerinden alınan 65 yaş üstü yurttaşların neler yaşadığını anlatan 9 dakika 19 saniyelik ‘Bihaber’ kısa filmi yayına girdi. Yönetmenliğini Burak Yücel’in üstlendiği filmin senaryosu Gül Aslan tarafından kaleme alındı. Filmin tanıtımına şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirus pandemisi sürecinde evlerine kapatılan, sokağa çıkmaları yasaklanan, toplu taşımaya binmeleri yasakalanan altmış beş yaş üstü insanlar bu süreçte ne yaşadılar? Kendilerini nasıl hissettiler? Bu süreci nasıl atlattılar, daha doğrusu atlatabildiler mi? Ve en önemlisi biz onlardan haberdar olabildik mi? Bihaber, bu sorulara altmış beş üzeri bir birey olan Sevim Pektaş’ın anlatımları ile cevaplar vermeye çalışıyor.”
(Artı Gerçek)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz