Madımak Katliamı’nda yaşamını kaybedenler anıldı

0
696

Sivas Madımak Katliamı ve sorumluları, çeşitli kentlerde düzenlenen eylem ve etkinliklerle lanetlendi, katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

 

“Utanç Müzesi”

2 Temmuz’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi önünde toplanarak katliamı lanetlemek, faillerin yargılanması ve katliamın gerçekleştiği otelin “Utanç Müzesi” olması talebiyle yürüyen gruba, HDP ve CHP milletvekilleri ile Alevi örgütleri temsilcisi de eşlik etti.

Polis ablukasında otele doğru yürüyen katılımcılar, “Katliamlara hayır Madımak’a adalet” yazılı ve katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar taşıdı. Kitle, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Sivas için adalet herkes için adalet” sloganları attı.

 

“Katliam zihniyeti devam ediyor”

Otel önünde konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Sivas Katliamı’nda adaletin yerini bulmadığını belirterek, iktidarın failleri koruduğunu söyledi.

Katliam zihniyetinin günümüze kadar devam ettiğini söyleyen Günay, “Failleri çok iyi tanıyoruz. Katleden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Zihniyet hâlâ derin devlet ile iş başında” diye konuştu.

 

“Acımız ilk günkü gibi taze”

Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül ise şunları söyledi:

“Kardeşçe barış içinde yaşamayı beceremeyenler bugün de kendinden başkasının varlığına tahammül edemiyor. Ayrıştırmaya, yok saymaya ve katletmeye devam ediyor. 28 yıl önce burada tarihin en karanlık katliamını yaptılar. Bilimin, sanatın, şiirin, türkünün merkezini yaktılar. Biz bu katliamda sorumlu olanları, katilleri serbest bırakanları ve davayı zaman aşımına uğratanları affetmiyoruz. Bizim acımız ilk günkü gibi taze. Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız.”

 

“Adalet sağlanamadı”

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan da devletin katliamın içinde olduğu için adaleti sağlamadığını kaydederek, “Sivas Katliamı’nın arkasında bizzat devletin kendisi var” dedi.

Katledilenlerin aileleri, faillerin bulunması ve adaletin sağlanması için taleplerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, semah ile anma etkinliği sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz