Çoğu zarar, azı karar

0
820

Günlük hayatımızda meyve ve sebzelerin, şeker veya sodyum kadar zararlı olabileceğinin farkına varmadan onları aşırı yeme tuzağına düşüyoruz.  

İşte fark etmeden fazla tükettiğimizde sağlığımıza zarar verebilecek 5 sağlıklı besin… 

Brokoli  

Brokoli, tiroid hormonlarının aşırı üretimine yol açan tiyosiyanatlar içerir. Aşırı brokoli tükettiğinizde saç dökülmesi, şişkin bir yüz ve diğer sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. 

Brokoli; burun tıkanıklığı, deri döküntüleri veya kaşıntı gibi alerjilere neden olabilir. Günde 4 bardaktan fazla tüketmekten kaçınmak gerekir. 

Muz  

Çok fazla muz yemek diş çürümesine neden olabilir. Tıpkı şeker gibi bu meyve de diş minesine zarar veren bakteriler üretebilir. 

Ayrıca olgun muzlar migren tetikleyicisi olabilen tiramin bakımından zengin olduğu için fazla tükettiğinizde baş ağrısı çekebilirsiniz. Günde 2 muz sağlıklı bir miktar olarak kabul edilir. 

Yulaf  

Çok fazla yulaf yemek kalsiyum, magnezyum ve çinko emilimini sınırlar. Ayrıca, şişkinlik ve bağırsak hareketi sorunlarına da yol açabilir. 

Peynir  

Büyük porsiyonlarda peynir tüketmek sizi kalp hastalığı riskine sokar. Bu tür yiyecekler, koroner kalp hastalığına neden olduğu bilinen doymuş yağlar içermektedir. Peynir ayrıca yemek yerken salınan kolesistokinin adı verilen hormon nedeniyle sıklıkla mide ekşimesine neden olur. 

Pirinç  

Pirinç lezzetli olmasına rağmen aslında çok az vitamin içerir. Çok fazla pirinç yerseniz, kendinizi diğer tüm vitaminlerden mahrum bırakırsınız. 

Üstelik pirinç, insülin seviyenizi de yükseltir. En önemlisi, düşük seviyeli arsenik maruziyeti nedeniyle düşük zihinsel performansa neden olabilir. (CNN) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz